HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Saturday, 25 February 2017

Shopping at NU Sentral (Typo, Sword Art Online)


Assalamulaikum readers.

Disebabkan semalam, sabtu dah bosan yang teramat, Madi pergilah NU Sentral yang kat KL Sentral tu. Pergi sorang2 je sebab takde siapa nak teman + memang suka jalan2 sorang.

Sebab NU ni ada GSC, malam tu dah decide nak tengok Sword Art Online Ordinal Scale. Sebab takde geng perempuan yang minat anime ni, kenalah tengok sorang2.


          Rating: 10/10

Siapa yang tak tengok lagi movie ni, baik pergi tengok sebab feeling tengok kat cinema dengan online lain. 

Lepas dah habis tengok tu, jalan2 la satu NU tu. Madi dah aim nak pergi TYPO. 

CR: Kingsmen Malaysia










Harga agak mahal bagi student + penggangur macam Madi ni. Barang yang TYPO jual ni macam Tumblr stuffs la. Lawa sangat2. Siapa yang nak cari fairy lights, words yang ada lampu2 tu, Madi recommend kat sini. Harga tengok semalam untuk words lampu2 tu RM3O satu. Kalau tak faham jugak apa benda tu. Boleh usha gambar bawah ni:

Lepastu singgah Mc Cafe sebab cafe sedap2 belaka. 


Latte Caramel (Small)

Kalau singgah Mcdonal yang ada Mc Cafe ni, wajib beli satu. Tak kisahlah perisa apa kan. Actually teringin nak jadi Barista hehehe.




Read More...

Friday, 10 February 2017

Produk Korean, Bagus ke?

Assalamualaikum readers.

Hari ni nak share salah satu produk dari Korean. Sejak habis study ni, banyak betul jerawat keluar. Hmm, sedih giler. Susah jugak nak cari produk yang sesuai.

And one day, Madi suscribe Youtube Channel Joan Day, dia ni Korean. And dia ada syorkan a few products yang berkesan. So Madi try


Skin Food, Rice Mask Wash Off


Lama juga cari produk ni kat online, and at last jumpa juga. Madi beli kat Shoppe, and make sure yang ni 100 % original ye. 

Gambar kat bawah ni tekstur dia. Memang lembut and bau pun okay. Memang favorite la brand ni. And rice memang terkenal kalau bab2 nak cantikkan kulit. 


Product Rating: 4.5/5
Cara Pakai:
1) Cuci muka bersih2.
2) Pakai mask ni kat seluruh muka selama 15-30 minit.
3) And basuh dengan air suam.


Kelebihan lepas pakai:
Kulit memang lembut sangat2. Kalau Madi rajin, Madi pakai mask ni setiap hari atau 2 kali seminggu. Pakai sebelum tidur. Mask ni jugak elok untuk jerawat2 ni and sesuai kalau korang nak putihkan kulit muka tu.

Image result for skinfood rice mask

Actually Madi ada juga mask lain yang Madi beli. So stay tuned kalau nak tengok review mask yang lain2 tu. Bye.

--THIS IS NOT A SPONSORED POST---


Read More...

Saturday, 4 February 2017

Giveaway: Happy Birthday Aireen! by Elsaalicious & Sponsors


Salam, haah, jom join GA ni. ^_^ Madi tak join pun, just jadi sponsor je. 


KLIK BANNER UNTUK JOIN

SENARAI HADIAH YANG MENARIK DARIPADA ELSA & PARA SPONSOR UNTUK ANDA MENANGI!

Nature Republic Essence x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Bloglist selama 3 bulan x 5 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

Review Blog & Bloglist selama 2 bulan x 2 pemenang

5. Junzie
Topup RM 30 x 2 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

7. Sarah
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

8. Syaz
Topup RM 5 x 2 pemenang

9. Liyana
Review Blog & Igshop (jika ada, sponsor akan review igshop anda di instagram beliau) x 3 pemenang

Topup RM 10 x 2 pemenang

11. Farrah
Topup RM 5 x 2 pemenang

Bantal Burung Hantu x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Dreamcatchers x 2 pemenang

17. HADIAH MISTERI DARI ELSA x 1 PEMENANG

Jika penyertaan kurang daripada bilangan seperti yang dicari, kemungkinan seorang pemenang boleh menang banyak hadiah. Siapa tahu kan hehe. AYUH PAKAT RAMAI RAMAI UNTUK JOIN! KLIK BANNER
Read More...