Blog Semakin Cun Dengan Sentuhan Siapa?

Monday, August 07, 2017
Salam readers

Siapa yang baru masuk blog Madi? Haa, lain kan? hehehe. Madi baru je tukar design semalam, hari Ahad. Well, dah lama sebenarnya nak tukar design sebab dah bosan dengan design sebelum ni. So, dari tahun lepas lagi memang dah cari orang yang boleh edit blog. Finally jumpa juga.  So, siapakah yang tolong edit blog Madi ni?

Inilah orangnya. Madi panggil akak je. Nama akak ni Siti Awadah atau nama blog beliau: http://sishawa.blogspot.my/ atau https://rosbirumuda.blogspot.my/


So Madi tertarik dengan pakej yang ditawarkan oleh kak Awa. Ada RM30 dan RM40. Murah betul harga yang kak Awa ni offer. 

So ini dia header yang kak Awa tolong buat. Madi minta header ala2 bohemian gitu. And sumpah lawa!


Madi minta tolong kak Awa buat read more style macam tu. Baru nampak tersusun dan sedap mata memandang.


Kat About Me, Madi minta guna gambar lama je. Tak payah tukar. Tapi, kak Awa ambil gambar Madi kat facebook and design kan . Terharu sangat. Rasa nak nangis sebab lawa + sweet.


Yang ni pula kak Awa tambah New Comment, Top Comment dan Shoutbox. Color pilihan mestilah ungu. 

Yang ni pula watermark yang kak Awa buatkan. Madi tak minta pun sebenarnya. Tapi kak Awa tahu yang Madi takde lagi watermark. (Saya mmg pemalas nak buat sendiri) Baik betul kak Awa ni.

Yang paling penting, kak Awa kata, blog ni dia dah buat mesra SEO. Madi selama ni tak ambil kisah sangat pasal SEO. Thanks kak Awa. 

So, tertarik kan dengan design macam ni? Kalau korang nak, korang boleh singgah blog http://sishawa.blogspot.my/ atau https://rosbirumuda.blogspot.my/and tengok setiap blog yang kak Awa dah buat. 

Thanks and semoga rezeki kak Awa semakin murah 

15 comments:

  1. Alhamdulillah.. terima kasih banyak ya Madi sbb guna khimat akak :D

    ReplyDelete
  2. cantiknya awaaaaa smooth je warna! hikhik header elsa pun dari sis hawa jugak! sis hawa memang terbaik!

    ReplyDelete
  3. design sis awa semestinya cantik-cantik belaka ..

    ReplyDelete
  4. Suka tengok warna purple yang digunakan...

    ReplyDelete
  5. lawa2 <3 nampak kemas tersusun XD hehehe

    ReplyDelete
  6. murah.. header sahaja berapa? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kena tanya owner blog tu kak hehehe

      Delete
    2. header je RM10 :D http://rosbirumuda.blogspot.my/p/full-package_27.html

      Delete
  7. Cantik dan nampak natural je blog madi tau...salam kenal madi dari geng KBBA9...lepas ni leh selalu keep in touch ya...blog dah lawa!

    ReplyDelete
  8. cantik design ni

    robiahtul.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Cantik and simple. berkenan jugak sis. Bolehlah nanti cari Awa.

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen

Powered by Blogger.