HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Wednesday, 10 May 2017

Pengalaman Kerja di Mood Republik - Vonaish -

Assalamualaikum readers. ^^

Hari ni baru rajin nak cerita pengalam kerja di Mood Republik kat PWTC. Mood republik diadakan 2 kali setahun di PWTC, satu sebelum raya dan lagi satu time bulan December.

Image result for mood republik pwtc 

Setakat ni Madi dah kerja sebanyak 3 kali sebagai Sales Assistant. Kerjaya ni bermula sejak 2015. Masa tu saja2 cuba sebab Madi ni bukannya banyak cakap pun time kat sekolah. Time kat kolej je tiba2 banyak cakap sebab kawan2 sekeliling mulut kepoh. (Sori geng kalau korang baca :P)

So first time kerja kat Vonaish. Alhamdulillah memang seronok sebab dapat jumpa orang baru and semuanya lagi tua dari Madi time tu. Kerja memang penat sebab kau asyik berdiri dan kau kena ada target sales. Kalau Vonaish target sale dalam sehari tu RM100. Memang berjaya dapatkan lebih dari tu hasil penat lelah dan berjalan satu PWTC semata-mata nak jual pin tudung. Ahaa, jangan pandang rendah dengan bisnes ni.

Mari tengok gambar bawah ni, Event ni start dari :  18 – 20 December 2015


Kau kena promote pin tudung ni sebab pin tudung ni lain dari yang lain. Dia tak rosakkan tudung / shawl, tak berkarat and ada warranty? Hehehe




 Dapat bergambar dengan Anne Ngasri depan booth


Yang ni shift petang. Start dari pukul 12pm hingga 12pm rasanya. 
Sehari sebelum start kerja kena datang sebab nak ambil baju and ada briefing sikit. Jadi setakat tu saja ye untuk malam ni.
Lagi 2 Madi sambung dalam entry lain. Bye. 

Kalau siapa yang teringin nak tengok pin Vonaish, boleh buka link kat bawah:

4 comments:

  1. saya pun pernah kerja lebih kurang like this as a sales promoter ^^

    ReplyDelete
  2. Thn ni jaga lagi tak MR? Kak ana tak pernah pergi sebab dh boleh bygkan ramai mana org dekat sana. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun ni kalau sebelum raya maybe tak sbb penat sangat. Memang ramai sangat tapi best!

      Delete
  3. Hi salam kenal.. done followwww :)

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen