HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Thursday, 24 November 2016

Makan di Aniq Steambot

Salam readers.

Hari ni nak story tentang Aniq Steambot yang terletak di Kuantan. Yeay yeay! 
Kitorang kalau setiap sem, mesti akan outing sehari time gap exam. So lokasi kali ni mestilah Aniq Steambot. 

Kalau korang nak makan steambot yang murah, berbaloi dan sedap, korang wajib singgah sini. Harga memang okay lagi2 untuk student macam Madi ni.


Sebelum datang makan kat sini, kitorang call dulu sebab nak reserve tempat. Maklumlah, kawan kata Aniq Steambot selalu ramai orang makan kat sini. Ok, mai tengok apa yang ada Aniq ni.

Gambar dari luar. Gambar tak lawa sangat sebab time ni tengah hujan main2. 





Ayam, daging, udang, ketam, kepah, kerang, sotong semua ada. 


Madi pilih kuah tomyam sebab tomyam lagi sedap! Lepastu, mereka menggunakan arang sebagai bahan api. Betul kut ayat ni? xD

Kalau korang taknak makan steambot ni, makanan lain pun ada macam buah, mihun, spaggeti. 


Lepas dah makan sampai kenyang, kitorang makan abc pula. ABC ni korang buat sendiri la. Ais batu ade je kat sebelah. Memang puas la sebab boleh buat banyak2. Hahaha. 

Kalau korang teringin nak makan ke, boleh rujuk info kat bawah ni. Hope membantu. Bye.

Alamat:
Jalan Seri Teruntum 1,
Medan Warisan, Kuantan, Pahang
No Telefon (untuk reserve tempat):
0199203300
Opening Hours:
Setiap hari dari pukul 5.30pm - 12:00 am
Instagram:
Read More...