HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Tuesday, 13 January 2015

SOLD OUT

Pocket Skirt Black Lace Nautical
RM80 exc postage


Material: Plain Lace/ Printed Satin (Nautical)
 
TALL 

Nak tengok kat laman web Blossom Box Store : http://blossomboxstore.com/product_info.php?products_id=186



                                                                      Gambar milik BLOSSOM BOX STORE




Saya ada extra skirt Blossom Box Store. Tak pernah pakai! Skirt ni ada getah. Pinggang saya lebih besar dari ukuran sebenar, tapi still muat. Hahahahah



Banyak lagi kat sini : Blossom Box Store Skirt Untuk Dijual Part 2


Whatsapp/telegram: +60102665313
Read More...

Sunday, 11 January 2015

Topik Trending Di Google 2014


Read More...

Saturday, 10 January 2015

Air Detox (Tips Kurus)

Assalamualaikum!

Hari ni nak cerita pasal air detox. Pernah dengar nama tu? Pernah buat tak? Apa kelebihan dia? Sedap ke? Cara nak buat macam mana? Sini Madi nak kongsi dengan korang. ^_^

Air detox : Air ni sesuai untuk orang yang nak kurus dan sihat. Ianya bagus untuk kesihatan sebab bila minum air ni, dia akan buang toksin dalam badan kita ni. Kalau tak pernah buat, anda boleh bermula dari sekarang ye. Caranya adalah dengan buang air besar. Sesiapa yang susah nak buang air besar tu, boleh ikut cara ni.



Bahan:
1) Buah-buahan : Lemon, limau nipis, oren, mint, strawberi, timun, buah zaitun, halia, aloe vera dan lain.
2) Air mineral

Madi guna timun, limau nipis dan buah zaitun. (Dah tu je bahan yang ada kat rumah)

Cara:
1) Korang potong dulu bahan2 yang korang nak guna. Kalau nak guna satu bahan je pun ok.
2) Masukkan dalam botol, then letak air mineral
3) Letak dalam peti ais dan biarkan selama 5-7 jam.
4) Nak refill balik pun boleh. ( refill sekali je)



Selalunya orang buat ni sebelum tidur. So, esok pagi boleh terus minum.
Rasa air ni not bad. Mula2 agak tak sedap sebab tak biasa minum. Tapi lama2 ok je. Madi first time minum air ni, 3 kali pergi tandas. Hahahah, lega sangat sebab dapat buang toksin2 dalam badan ni.

Dalam sehari tu jangan minum air detox je, air mineral pun kena minum juga. Kalau pergi makan kat luar, cubalah pesan air minuman yang boleh membuang najis2 dalam badan korang tu. Contohnya, teh lemon, teh limau, air limau. Kalau boleh mintalah yang kurang gula or takde gula langsung.

Sampai sini saja Madi cerita pasal air detox ni. Bye~

 
Read More...

Monday, 5 January 2015

Scrub Bibir

Kebanyakan wanita mahukan bibir yang mungil, merah dan sihat. Tapi macam mana nak buat semua tu? Bibir hitam, tapi nak pulihkan balik bibir tu. Hari ni, Madi nak perkenalkan kat korang produk popular ni,
nama dia SCRUB BIBIR.


Macam tula bentuk dia. Lips scrub ni banyak perisa yang dijual. Madi punya perisa mocha. Rasa dia sedap sampai rasa nak makan je. Hahahahaha. Kalau tertelan takpe sebab benda tu dibuat dari bahan2 yang halal.


Kalau nak jimat duit, boleh buat sendiri.

Bahan
  1. Minyak zaitun
  2. Gula
  3. Madu
  4. Perisa yang korang suka
Cara nak buat

    1.  Campur semua bahan2 tu dalam mangkuk. Perisa tu letak akhir sekali.
    2.  Kacau 
    3.  Siap. Boleh dah scrub bibir korang tu.



Read More...