HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Wednesday, 10 December 2014

Jenama Baju Gergasi Di Malaysia

Zaman sekarang ni banyak giler jenama online yang dah berjaya kat Malaysia ni. Butik2 baju kebanyakanya jual blouse, jubah, shawl dan dress sesuai untuk wanita muslim di Malaysia. Owner2 butik ni juga bijak memilih kain yang berkualiti dan sesuai dengan iklim di Malaysia. So, Madi nak senaraikan beberapa butik online yang popular. Bukan online je, dorang pun dah ada butik sendiri. Butik2 ni semua milik orang Melayu. Tepuk sikit!

Pakaian yang Minaz jual ni memang lawa sangat! Kain pun sangat selesa dan tidak panas. Mana Madi tahu?? heheheh, Madi pernah beli dress dari Minaz dan memang superb cantik!. Tapi kalau Minaz buat sale kat butik dan online, harga murah!  Dress untuk kanak2 pun ada. Baju untuk lelaki pun dijual juga.

Nak tengok banyak lagi koleksi Minaz? Boleh klik link ni: MINAZ dan MIRA FILZAH? dan Baju Raya Superb
  
                                                 Owner Minaz manis berbaju biru <3


Design raya 2016



Madi ada 1 koleksi dari Minaz, and memang Madi puas hati dengan kualiti kain dia. Memang terbaik! Nak beli lagi koleksi dari Minaz ni, tapi apakan daya. Student memang takde banyak duit nak beli baju macam ni. Huhuhuhu

 Jubah dan dress yang Calaqisya jual pun lawa2! Shawl pun dijual juga. Rambang mata tengok koleksi2 Calaqisya ni. *_*  Kasut pun ada juga Kalau nak beli online, banyak yang SOLD OUT! 

 
Me in Sabrina Dress

Ni owner Calaqisya.   
Try lah beli, confirm berpuas hati dan nak beli lagi. ^_^  


Zawara pun jual dress,jubah,skirt, blazer dan tudung. Zawara tengah buat YEAR END SALE di online dan butik2 ZAWARA, so baik cepat2 beli sebab harga memang murahlah! Madi pun dah tengok depan2 koleksi ZAWARA, memang lawa. Korang boleh beli secara online atau datang ke butik Zawara.





  


Madi gabungkan sekali sebab dorang macam satu bumbung. Mean owner yang sama. Rasanya. -_- Koleksi ni Madi tak pernah tengok depan2 lagi. Teringin nak beli tapi dress Elsa yang Madi nak dah habis. T_T
                                                            Owner Bella Ammara





Madi usha sesetengah ig or shop, banyak giler yang tiru design butik2 kat atas ni. Harga memang murah dari jenama terkenal ni, tapi yang membezakan antara dorang ni adalah jenis/material kain tu. So ada yang berkenan di hati tak? Hehehe





Read More...

Tuesday, 9 December 2014

Habis SPM, nak buat apa?



credit: Fizgraphic

Madi nak ucapkan tahniah sebab dah habis SPM. Mesti happy giler kan? Cuti pun lama.
Baju sekolah pun mesti korang conteng or apa2 jelah kan?

So, lepas dah habis SPM, apa yang nak dibuat eh? Banyak benda korang boleh buat sebenarnya.

1. CARI KERJA

     Perkara first yang mesti korang terfikir nak buat kan? Banyak kedai yang korang pergi untuk apply kerja. Sebelum korang apply kerja tu, korang akan di interview dulu. Tauke akan tanya, umur korang, ada kenderaan tak nak pergi tempat kerja, berapa lama nak kerja.
Madi dulu kerja kat taska. Best woo.

2. MASUK PROGRAM MARA

  Yang ni salah satu perkara yang bawa faedah juga. Korang boleh apply bidang kemahiran yang ditawarkan ikut minat korang juga. Macam kawan Madi, dia join course bakeri sebelum dapat result SPM. Dia belajar buat kek, sambil tu dia jual. So dapat lah duit juga. Elaun tak pasti dapat ke tak. Tak ingat hehehehe.

3. AMBIL LESEN KERETA

       Siapa yang tak apply ni, memang rugi. Hahahah. Madi dah ada lesen. Nanti korang dah start study, susah nak belajar kereta nanti. Masa nilah korang kena belajar memandu.

4. PLKN

    Siapa yang terpilih, tahniah ye. Seriously mula2 korang macam bengang je dapat PLKN, tapi percayalah, lama2 nanti korang akan suka. Banyak pengalaman manis dan aktiviti yang korang dapat belajar dari sini.


Read More...

Monday, 1 December 2014

Mega Giveaway By Sya Domoru

http://syadomoru.blogspot.com/2014/10/mega-giveaway-by-sya-domoru.html

Tarikh tamat : 31 Dec 2014

Senarai Hadiah :

  • Blouse x 1 by Rexylla
  • Blouse x 1 by Mak Jah Closet’s
  • Telekung x 2 Jubah Muslimah Moden *New
  • Handsocks x 15 by Jubah Muslimah Moden *New
  • Selendang x 2 by Wir Aida
  • Cash RM 10 x 2 by Maishoppe
  • Keychain from Bandung x 1 by Nur Syazwani
  • Supplement Shaklee Chew Vitamin C x 2 by Maishoppe
  • Sophie Love Mirror x 1 by Be Fabulous with Sophie Paris
  • EXO - Die Jungs Unofficial Polaroid Set (30pcs) x 1 by A.M Kpop Shop *New
  • Random Badge (KPOP RELATED) x 3 by A.M Kpop Shop *New
  • Bap socks x 1 by Shiedah 
  • SD photocard x 2 by BB K-House
  • Pvc photocard Chen x 1 by Shiedah
  • Sticker Exo x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Sticker Infinite x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Sticker Super Junior x 1 by Kshopaholic Mlysia
  • Xoxo (EXO poster) x 1 by Choco K-pop Shop
  • Infinite goodies x 1 by Korean Shop Collection
  • Baju Overdose (EXO)long sleves x 1 by Nur Syazwani
  • Discount voucher 10% by Rexylla
  • Discount RM 10 x 1 for unofficial merchandise by A.M Kpop Shop *New
Read More...

Pewarna Kuku Halal


Hari ni free, so Madi nak post tentang BK NAIL POLISH PEEL OFF, atau lebih senang panggil pewarna kuku. 
Menariknya pasal  BK NAIL POLISH PEEL OFF ni, kita boleh pakai bila2 masa je. Kalau nak sembahnyang, boleh tarik je pewarna kuku tu.
Faham tak?
Macam ni:



Madi pun dah beli and dah pakai. Memang lawa! Perempuan mesti teringin nak pakai pewarna kuku, tapi yelah kan, pewarna kuku kan tak boleh pakai masa nak solat. So, dengan adanya BK NAIL POLISH PEEL OFF , tak perlu risau dah.
 
Kalau was2 boleh pakai Inai Warna Warni 

Banyak color yang boleh korang try. Madi beli dengan owner @ECCLEVEE. Boleh cari insta dia.
Ada juga insta lain yang jual, boleh cari insta @APPLEHIJAU91






Read More...