HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Saturday, 26 April 2014

Zizan Razak


Biodata Zizan
NAMA : MUHAMMAD RAZIZAN BINTI ABDUL RAZAK
Tarikh lahir: 15/4/1984
Asal: DUNGUN, TERENGGANU
TWITTER : @zizanrajalawak
Instagram : zizanrazak869
http://distilleryimage10.ak.instagram.com/0f48c808c3b111e384140002c9c757ae_8.jpg

http://photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-ash/1971528_407864542683524_978497251_n.jpg

Biodata Emma Maembong
Read More...

Nak shake tak?


 Harga jual rm75 Semenanjung
 rm80 Sabah Sarawak

SMS/Whatsapp : 017-3927983
Kalau korang taknak letak air kat dalam cawan pun takpe. Minum je dalam bekas tu. ^_^ Senang kan? Tak payah basuh banyak2

Read More...

Gwiyomi Zara Zya


Comel sangat! Lagipun dua2 ni memang pasangan ideal pun. hehehe XD
Mak Madi pun cakap comel and siap tergelak lagi. <3
Read More...

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)

Read More...

Friday, 25 April 2014

GA cuci lemari by mamamursyid.blogsport.com


Nama anak puan :
Ahmad Mursyid bin  Ahmad Khushairy 
Pekerjaan puan :
Guru, suri rumah, blogger.


TARIKH TUTUP PENYERTAAN 
16 MEI 2014


Read More...

Kubur Bercahaya di Perak


Jenazah Wanita bernama Haslinatul Adzlin itu berasal dari Taman Seri Dermawan, Ipoh Perak meninggal dunia pada 20 April 2014 lalu berpunca daripada kanser payudara. Seorang ibu tunggal dan mempunyai 2 orang anak.


Malah, gambar wajah Allahyarham Haslinatul kelihatan tenang, berseri-seri dan seakan senyum selepas dimandi dan dikafankan.

Al-Fatihah
Read More...

Jumpa ariana Rose Live

Ia mengisahkan Ariana Rose yang berkawan baik dengan Tengku Juwita setuju untuk berlakon sebagai gadis yang pernah menjadi girlfriend Tengku Adam Kamil. Tengku Juwita sebenarnya tidak mahu berkahwin dengan Tengku Adam Kamil, lalu dia mencadangkan agar Ariana berlakon sebagai wedding breaker. Perkahwinan tersebut dibatalkan dan maruah keluarga Tengku Adam Kamil telah tercalar. Berang dengan keadaan itu, Tengku Adam mengupah spy peribadi untuk menyiasat siapa Ariana Rose.Tengku Kamil cuba mengetahui siapa dalangnya,namun Ariana tegar untuk tidak memberitahu. Tengku Kamil akhirnya meragut kesucian Ariana dan disebabkan itu, Ariana memberitahu kisah sebenar. Sejak itu, Ariana membenci Tengku Kamil. Untuk melupakan sejarah hitam itu.Ariana mula melakukan kerja-kerja amal.Tanpa disangka, Tengku Adam adalah penyumbang besar dana kebajikan di mana tempat Ariana bekerja. Tengku Adam mula jatuh cinta pada Ariana namun di pihak Ariana adah sebaliknya. Malah dia semakin membenci Tengku Adam.
Ariana Rose dipinang oleh keluarga Tengku Adam tanpa pengetahuan Tengku Adam dan Ariana menerima lamaran tersebut .Disebabkan kecewa lamarannya ditolak Ariana, Tengku Adam pergi menunaikan umrah. Bila pulang, dia mendapati, yang dia akan berkahwin dengan Ariana-gadis yang dicintai.Ariana juga tidak tahu siapa bakal suaminya hinggalah pada hari penikahan.Ariana terkejut tapi dia menerima suaminya dengan perasaan terbuka apatah lagi melihatkan suaminya telah banyak berubah.
Gambar: Kepada peminat drama Ariana Rose gathering bersama Nur Fathia akan diadakan pada 11mei ini. Berminat sila hubungi admin.
Read More...

Tonton Online Aku Isterinya

Read More...

Thursday, 24 April 2014

Semakan ke Matrikulasi 2014/2015

Madi tak mohon matrik. So, tak payah cek.
So, korang nak tahu berjaya atau tak?
Pergi ke laman web ni
MATRIK
Read More...

MONOPOD & BLUETOOTH SHUTTER

MONOPOD & BLUETOOTH SHUTTER (iOS/ANDROID)
Harga Jualan: RM95 FREE POSTAGE

sms/whatsapp : 017-3927983
Read More...

Wednesday, 23 April 2014

Phone Lenovo Terbaik+Murah



Ok, Madi nak beli phone baru jenama LENOVO.
Tapi still tak tahu nak mana satu sebab banyak sangat anak2 Lenovo ni. -_-
Banyak tengok kat youtube pasal lenovo ni. Madi suka phone ni sebab CAMERA dia lawa.
Mula2 nak beli lenovo Vibe X, tapi bila fikir balik, kenapa nak beli henset mahal sangat?
Madi ni masih budak belasan tahun, tak payah henset mahal2 ni. Membazir je =p

Jadi, nak beli phone lenovo below rm700, kamera lawa, bateri tak cepat panas.
Hah, siapa tahu? Baik jawab. Boleh madi beli dengan senang hati.. ^_^
Read More...

Tuesday, 22 April 2014

SPonsor Penipu lagi

Tengok chat Madi dengan page ni.
Baru perasan sebab saja nak tengok chat dulu.
Last2 baru perasan sponsor ni tak balas and sampai sekarang still tak dapat hadiah lagi.

Lama tu, dari 30/3/3014 sampai sekarang. Lebih baik tak payah jadi sponsor kalau tak mampu.. 



Read More...

Monday, 21 April 2014

Nak jumpa Acik Lana tak?



Siapa tak kenal penulis novel popular ni? And siapa tak nak jumpa beliau?
Peminat2 novel Acik Lana, jangan lepaskan peluang untuk berjumpa dengan beliau. ^_^
Korang juga akan dapat free gift from her
Photo: Acik Lana Loves You! Yes, i do! 
Gift kecil utk readers2 kesayanganku di Singapore & Pesta Buku Antarabangsa PWTC nanti. Siapa mahu sila datang ya. Simple sbb designed by saya sdiri. 300pcs only. 
Ambik dan semat di dada tau. Hehe.

Madi nak jumpa akak lawa ni and nak button ni! AUww, edisi terhad ok.
Gift kecil utk readers2 kesayanganku di Singapore & Pesta Buku Antarabangsa PWTC nanti. Siapa mahu sila datang ya. Simple sbb designed by saya sdiri. 300pcs only. 
Ambik dan semat di dada tau. Hehe.


Photo: By @tv3malaysia "#AkuIsterinya - Bila Mika kantoi, macamana dia nak explain dekat Mya? Yang Mika punya tangan & muka macam tu sekali kenapa? Haaa, kalau nak tahu kena lah tengok Aku Isterinya jam 7mlm nanti!  @izzueislam @anzalnanasir88" via @PhotoRepost_app
Photo: My anak pinak. Mana terpaling awak suka? Hehe. #aciklananovel
(Credit picture to my WGS)
Akadku yang terakhir novel terbaru beliau. Madi dah baca separuh, best =D
nak jumpa penulis novel lain? Jom tengok jadual ni
Madi nak jumpa kak Ain Maisarah juga. Kalau singgah PWTC, wajib jumpa kak Ain
Photo: Okay jadual Pesta Buku Antarabangsa di PWTC dah keluar. Silakan dtg bertemu penulis2 kesayangan anda. Dtg dgn kekuatan fizikal yg baik ya sbb dkt sana melauttt manusia. Hehe. See u there! ^_^
Read More...

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
  1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana
  2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.
  5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org
  6. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014
Sila klik pada banner untuk join. Jom....
Read More...

Blossom April Giveaway

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st and 2nd Top Referral:
Clarins Facialcare bernilai RM100 ++ atau
Teddy Bear atau
Vintage Necklace

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Button Badge
5x Keychain
3x Bookmark

Hairclip
Brooch
Bracelet
Hairband
Tasbih Digital
Kipas Tangan
Jam Mustache

Obuse Liptint
Fridge Magnet
Beg Strawberry
Handphone Strap
Boboiboy Pencil Case
Lomocard Various Kpop Artist
Read More...

Original Naturactor Foundation

100% Original Naturactor Foundation 

Kelebihan Naturactor Foundation
√Anti kilauan/tidak berminyak -100% menutupi pigmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
√Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
√Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
√Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
√Tahan sehingga 12 jam
√Tidak menutup pori-pori
√Digunakan oleh makeup artis professional & mak andam
√Kulit terasa ringan, tidak melekit & kelihatan gebu,
Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan, photoshoot dan lain-lain.
√Hasil solekan akan nampak flawless dan natural

Harga: RM34 (tidak termasuk postage) 



sms/whatsapp :017-3927983

Jom usha barang lain :
lip pigment korea
Read More...

Sunday, 20 April 2014

Lembutkan hati anak yang keras

[1] Taa' Haa  
[2] Kami tidak menurunkan Al-Quran kepadamu (wahai Muhammad) supaya engkau menanggung kesusahan  
[3] Hanya untuk menjadi peringatan bagi orang-orang yang takut melanggar perintah Allah  
[4] (Al-Quran) diturunkan dari (Tuhan) yang menciptakan bumi dan langit yang tinggi  
[5] Iaitu (Allah) Ar-Rahman, yang bersemayam di atas Arasy  
[6] Dia lah jua yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi serta yang ada di antara keduanya dan juga yang ada di bawah tanah basah di perut bumi


Surah taha adalah surah yang melemutkan hati Saidina Umar buat kali pertama ketika dia mendengar adiknya Fatimah membaca surah tersebut

Cara 2
LAILAHAILALLAH SUBHANA HABIBI SYAHID

boleh jer baca berulang kali samada berhadapan dengannya atau dibelakangnya...

Cara 3
Doa pelembut hati Surah Asy-Syuura ayat 19'

Maksudnya : "Wahai Tuhan yang Maha Pelembut. Allah Maha Lembut terhadap hamba-hambanya; Dia memberi rezeki kepada sesiapa yang Dikehendakinya dan Dialah Yang Maha Kuat lagi Maha Perkasa" (Surah Asy-Syuura ayat 19)
Baca di waktu malam semasa anak sedang tidur

i-Letakkan tapak tangan kanan di dada sebelah kiri

ii. Istighfar 3 x kemudian niatkan dalam hati

Ya Allah lembutkanlah hati anakku
Ya Allah jadikanlah anakku ini anak yang soleh/solehah

iii. Kemudian baca doa di atas (Surah Asy-Syuura ayat 19)

iv. Dah habis baca doa tadi tiup umbun-umbun kepala , muka dan dada anak 3 kali

Terniat nak post tentang ni sebab mak buka rancangan ceramah dari ustaz ni. Nama tak ingat tapi beliau sangat popular.

Read More...

Steamer iron murah

ORTABLE STEAMER IRON dapat menghilangkan pelbagai jenis kotoran dan bau. Selamat digunakan untuk pelbagai jenis fabric termasuk lines dan sutera. Ringan, mudah dan selesa untuk digunakan oleh seisi rumah. Paling penting adalah MUDAH dibawa kemana-mana.
PORTABLE STEAMER IRON sesuai untuk:
  • Pakaian
  • Cadar
  • Alas meja kain
  • Langsir
  • Carpet

PORTABLE STEAMER IRON direka khas menepati ciri-ciri MENARIK seperti:
Senang di bawa ke mana-mana
Menjimatkan masa
Tidak memerlukan papan penggosok
Sesuai untuk pelbagai jenis fabric
Berfungsi juga seperti Dry CleaningContact portable iron steamer
Harga Jualan: RM55
Postage
RM8 Semenanjung
RM12 Sabah/Sarawak

sms/whatsapp : 017-3927983
Read More...

Saturday, 19 April 2014

Follower 800


Inilah orangya ^_^


Nama pemilik blog ni Ikhwan Yusuff.
Tengok kat google plus encik Ikhwan ni, nampaknya masih belajar lagi. Di Mana?
UIAM.
Ramai juga orang yang saya jumpa study kat sini.
And ayah dan pakcik Madi kerja kat sini.
Ayah Library, pakcik pensyarah. Kut2 Encik Ikhwan ni pernah dengar nama Rahman. Hehe, nama penuh? Rahsia ok.. =P
Bagus juga ada blog macam ni sebab encik ni post pasal agama and macam2 lagilah. Sesuailah untuk kita yang asyik hanyut dengan keseronokan dunia. ^_^

Jom singgah blog encik ni.. ^_^
Terima kasih kepada follower2 lain juga.  =D
Read More...

Malaysia, Korea, Indonesia

Ok, akhir2 ni banyak betul tragedi yang sedih.

Mula MH370, then kat kore pula, dan sekarang kat Indonesia..
Jap, betul kan Indonesia? Atau salah?
Photo: let's pray for south korea.
#prayforsouthkorea
-South Korea

macam pelik je. Semua berlaku dalam tahun 2014. -_-
Tapi, kita doakan sajalah untuk mereka semua.
Read More...

Sukaneka Taska. So sweet

Tadi ada sukaneka kat tempat Madi kerja.. Heheh, pengalaman yang best dan hanya dapat dilalui oleh cikgu2 taska je. Dorang sangat comel.. <3
Madi pun dah sayangg dorang. Maklumlah Madi ada adik lelaki sorang je. 


 Sambut hari lahir Haziq.










Read More...

Friday, 18 April 2014

Lelaki idaman Madi dan anda?

Ok pertama kali tengok muka beliau, Madi dah suka kat dia. ^_^
Bila tengok mukanya, rasa berdebar-debar, tenang dan tersenyum-senyum macam orang tak betul..  =P
Inilah lelaki idaman yang dicari selama ini. Mungkin tidaklah popular dan kacakseperti artis2 korea or Aaron Aziz, tapi Madi suka dia kerana sikapnya. ^_^
Macam orang Islam jatuh hati dan sayang akan Rasulullah SAW dan Allah SWT. ^_^

Nak tahu siapakah lelaki yang Madi suka dan jatuh hati pada pandangan pertama? Inilah beliau :

Abu Khurayra Al-Kazakh


Siapakah beliau? Kenapa Madi suka beliau dan juga sikapnya? Mungkin korang dah kenal and ada yang tak kenal :) Umur beliau baru sahaja 19 tahun. tapi taktahulah tahun ni or tahun lepas.

Pemuda ini seringkali disebut namanya di dalam askar di Syria kerana kehebatan dan keberaniannya dalam memasuki tentera pada usia yang muda. Beliau ialah, Abu Khurayra Al-Kazakh merupakan seorang mujahid muda yang berusia 19 tahun berasal dari Kazakhstan.Beliau berjihad melawan rezim Nushairiyah di Suriah bersama kumpulan Jaish Al-Muhajirin wal Anshar.

Berita kesyahidan Abu Khurayra (Mac 2014) datang bersama dengan khabar sedih syahidnya dua lagi Mujahidin lain yang berasal dari Tajikistan dan Dagestan. Mereka dilaporkan gugur ketika melancarkan jihad di Syria menurut Akhbar Sham, sebuah laman web berbahasa Rusia yang menyokong kumpulan Jaish al-Muhajireen wal-Ansar, satu kelompok mujahidin asing yang dipimpin oleh komandan dari Kaukasus (Russia). Abu Khurayra Al-Kazakh, Abu Ahmad Al-Tajik, dan Ismail Al-Dagistani telah gugur syahid di Syria. Ketiga-tiga syuhada dikabarkan berjuang bersama Jaish al-Muhajireen wal-Ansar. Abu Ahmad Al-Tajik bertempur di Brigade Imarah Kaukasus.


Sejak hari pertama berada dalam kelompok jihadnya, dia kelihatan seperti berada di rumah sendiri, seolah-olah tercipta satu ruang untuknya di situ bersama rakan-rakan jihadnya yang lain.Walaupun masih muda, Abu Khurayra turut memiliki karisma.

Melihat kelakuannya dan mendengar dia berkata-kata, sukar untuk membayangkan bahawa seseorang boleh berdebat dengannya. Ceria dan cerdas, beliau bersedia untuk mengadakan perbualan dengan saudara-saudara yang lain untuk menyertai perbincangan, dan dalam masa yang sama, mengekalkan sopan santun dan kelembutan dalam berbicara, tanpa menyinggung perasaan sendiri dan teman-temannya. 

Dia hampir tidak menceritakan apa-apa tentang dirinya, seperti yang biasa dilakukan oleh majoriti Mujahidin yang lain.

Salah seorang Mujahidin yang lebih senior sempat mengusiknya, "Anak padang rumput Kazakh, mari kita meneka namamu.Kamu mahu aku meneka tiga kali namamu? Apakah kau Zhumabay? Tidak? Baik, maka itu bermaksud kau ialah Tuligen atau Serik."


"Tidak," jawabnya dengan senyuman. "Nama saya Abu Khurayra."

Satu perjalanan hidup yang cukup singkat, namun mujahid muda ini meninggalkan jejak yang begitu benderang di hati rakan-rakan seperjuangannya, selamanya. Satu perjalanan hidup yang cukup singkat, namun mujahid muda ini meninggalkan jejak yang begitu benderang di hati rakan-rakan seperjuangannya, selamanya.

Itu sahaja yang mampu diketahui tentang dia.Satu perjalanan hidup yang cukup singkat,namun mujahid muda ini meninggalkan jejak yang begitu benderang di hati rakan-rakan seperjuangannya,selamanya.


Nampak? Orang macam inilah patut dijadikan lelaki idaman berbanding lelaki2 yang berjuang di kaca tv.. ^_^
Semoga roh beliau ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Amin.
Madi pun takkan dapat jumpa lelaki ini lagi..  

Read More...

April - May GA by Amirah





-Tekan Banner untuk join-


Hadiah yang ditawarkan : 
1. Perfume Original
2. Kupon Pembelian Satin Skinz RM50
3. Shiseido Black Mask
4. Cathy Doll L-Gluthathione Magic Cream 138 ml
5. Tudung Akel
6. Charm Bracelet Bestfriend
7. Topup RM50
8. Topup RM10
9. Topup RM5
10. Blouse Merah


Pilihan hadiah saya : 
1. Kupon Pembelian Satin Skinz RM50
2. Cathy Doll L-Gluthathione Magic Cream 138 ml
3. Topup RM10


Tarikh tamat : 15 / 5 / 2014


Read More...