HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Friday, 31 January 2014

Doodle Header Inspirasai Dari Nisa Kay

Madi masuk segmen gambar saya di illustration. Peserta 20 orang terawal daapt doodle dari Alya Balqis and Madi dapat doodle.
So, saya pun carilah gambar yang cantik untuk dijadikan header. :)
And terjumpa gambar ni kat google. Heheh

Mungkin tak sama sangat, tapi lawa kan doodle tu? Hahah, modlenya pun lawa ^_^
Tukang buat header tu pula Ainie Zulaikha. Doodle lawa, header pun lawa. Thanks kepada dorang berdua.

Read More...

Review Black Shiseido Mask

Ok, barang atas ni Madi beli kat StylezStoreHouse. =D
Time untuk reveiw produk Shiseido
First time pakai, "eh eh macam mana eh??"
" boleh ke letak kat hidung ni?"
Lama2 pakai dah terbiasa. Ramai orang cakap bila nak tarik shiseido ni sakit sikit.
Tapi bagi Madi rasa best je. Nyaman je.


Banyakkan? Mungkin korang pun macam ni bila pakai mask ni ^_^
Lepas pakai ni kulit muka jadi lembut, licin and so on.
Mak Madi pun cakap muka nampak bersih dari sebelum ni.
And dah 3/4 kali pakai mask ni, jerawat kat dahi makin berkurangan! Alhamdulillah. Sangat bersyukur! =D

Shiseido ni pun ada cara pemakaiannya ya!

1) Cuci muka terlebih dahulu seperti biasa.


2) Steam atau wapkan muka dengan air panas agar pori2 terbuka lebih kurang 5 minit. (lagi mudah nak buang blackhead)

3) Sapukan masker di muka anda, terutama bahagian yang diinginkan seperti hidung atau di kawasan yg byk blackhead & whitehead. (Jauhkan dari terkena pd kening, bibir dan kawasan mata)

4) Boleh gunakan dangan jari. Kalau pakai jari lebih mudah untuk disapu supaya lebih rata di muka.

5) Biarkan selama lebih kurang 30 minit hingga masker benar2 kering/keras.

6) Cabut masker perlahan dari bawah ke arah atas wajah anda dan anda akan lihat sendiri blackhead & whitehead melekat di mask.

7) Bersihkan wajah dengan air dingin agar pori-pori tertutup dengan sempurna.

Boleh digunakan 1 atau 2 kali seminggu. Jika hanya digunakan untuk kawasan hidung, 1 sachet dapat digunakan untuk 2 atau 3 kali penggunaan. Simpan baki masker yang belum digunakan dalam bekas bertutup.

Kredit : StylezStoreHouse


PROMOTE :
Nak beli semua barang ni?
Produk kecantikan
Ini harga promosi. Cepat beli sebelum harga promosi tamat.



Read More...

Segmen "Saya Nak Tudung Bawal Rose"






Read More...

Segmen Free Sticker by Huda


Hope ada rezeki di sini :) Amin

Gambar <3


Read More...

Universal Gyro Bowl

Universal Gyro Bowl
Kini anda tidak perlu risau lagi dengan snack yang bersepah atas lantai rumah.
Letakkan di dalam Universal Gyro Bowl.
  1. Rotates 360 darjah
  2. BPA- Free Plastic.  
  3. Selamat digunakan
  4. Tidak boleh digunakan untuk microwave.
  5. Bowl Diameter : 9cm



Harga Jualan: RM16 + Postage

Postage RM6 (Semenanjung) 
RM9 (Sabah/Sarawak)

PM : https://www.facebook.com/nur.madihah2
SMS : 017-3927983 (Madihah)  
Read More...

Thursday, 30 January 2014

UPDATE 1ST Giveaway By Madihah

Giveaway Madi ada sponsor baru. Hadiah??? Sila tengok sendiri ya :)
Jangan lupa ikut syarat yang baru tu. Tolong JUJUR!
Read More...

Big Giveaway By Iman Zakaria & Huda

http://komikfeeqry.blogspot.com/2014/01/big-giveaway-by-iman-zakaria-huda.html
Read More...

Pencarian 50 Bloglist Mamaniza.com

http://www.mamaniza.com/2014/01/pencarian-50-bloglist-mamanizacom.html 

Nampak segmen ni pun dari blog Dunia Cik Akak
So, jom meriahkan segmen ni :)
Harap2 terpilih . Heheh
Read More...

2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN

2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita. Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50. Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang. Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut. Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.

Read More...

Wednesday, 29 January 2014

January's Giveaway by Nurizyan & Farisah

http://losingmymelody.blogspot.com/2013/12/januarys-giveaway-by-nurizyan-farisah.html 

Hadiah yang awesome
Harap2 ada rezeki di sini. AMIN :)
Read More...

Kalau saya join GA saya sendiri



Saya ada buat GA. So, nak tanya pendapat blogger yang lain.
kalau saya join GA sendiri boleh kan? Asalkan saya tak menipu dan ikut semua syarat.
Takut pula kalau peserta yang join marah. Boleh atau tak?
Read More...

Alexa Rank Madihah


Selama ni dah cuba. Tapi tak pernah muncul Rank in Malaysia. Tu sebab Madi taknak post pasal benda ni. Huhuhu. Lepastu nak cuba lagi. Alhamdulillah, ada pun rank in Malaysia tu. ^_^

Okeylah tu 19 +++ kan? Nama pun newbie. Hehehe
Nak cek korang punya? http://www.alexa.com/

Read More...

Gambar Greyson Chance 2014

Sebelum

Selepas

 

Berbeza kan? Madi pun tak percaya ini dia. Wah! Kacaknya <3 Hahahahha
Masa umur 14 tahun muka jambu je. Tapi masa besar, muka macam lelaki. LOL, dia memang lelaki kan? 
-_-
Madi dapat tahu ni pun dari kawan. Tadi dia tunjuk muka Greyson Chance yang terkini! 
 

Tapi, Madi lagi suka muka dia yang macam kanak2 tu. Comel je. Kurang suka muka dia yang sekrang walaupun dia kacak. ^_^
So, korang suka yang mana? Sebelum atau selepas??

Read More...

Tuesday, 28 January 2014

Penyanyi drama Ariana Rose


Selama ni tengok cerita ni tak tahu pun siapa penyanyinya. Sebenarnya tengok bahagian awal je. Lepastu terus tukar. XD
Search kat Google, rupanya Dayang Nurfaizah yang nyanyi. Hohoho. Madi tak kenal langsung suara ni. Yang Madi kenal hanyalah penyani KPOP. <3


Banyak kali dengar macam best lagu ni. Boleh tahan. ;)
Ternampak novel ni kat Wangsa Walk, tapi time tu ada 2 novel yang best! Bawa rm50 je, memang cukup tapi nantilah. Mesti jumpa juga novel ni kat kedai lain.
Novel yang Madi beli adalah novel Suamiku Mr. Pecfect 10




http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/04/suamiku-encik-perfect-10.html 

Cerita ni bakal menjadi drama. :)
Dibintangi oleh Aaron Aziz dan Lisa Surihani
Novel ni memang best! Harap2 drama pun best juga dan menjadi hit macam LYMA
Read More...

Segmen Bloglist By Wanie

http://nurkhairiahirwanie.blogspot.com/2014/01/segmen-bloglist-by-wanie.html 

Harap2 ada rezeki di sini. Amin ^_^
Read More...

Meaningful Birthday Giveaway By Yaya

http://misteriomuchacha.blogspot.com/2014/01/meaningful-birthday-giveaway-by-yaya.html 

Jom join GA ini. Banyak hadiah menarik menanti korang! :)

Read More...

Monday, 27 January 2014

GIVEAWAY CNY by DEDEQ



Hadiah

1. Baju / Dress untuk top komenter x 1
2. Shawl x 1
3. Keychain x 10
4. Tudung bawal x 2
5. Topup x 3 (Digi , Maxis , Celcom)
START 9.30pm (27.1.2014) - TAMAT 9.30pm (3.2.2014)
Read More...

Foto Lelaki Niat Nak Kencing Al-Quran


Tak tahu dorang edit atau apa. Kalau betul pun, inilah balasan Allah kepada hamba-Nya.
Semoga menjadi pengajaran kepada kita semua. 

Read More...

Testimoni Rapibust Mask

Testimoni Rapibust Mask

Terbongkar cara yang paling cepat dan berkesan untuk membesarkan payudara..
Hanya semudah tampal mask pada payudara ketika tidur
.

3 kotak RM50 free postage ( harga pasaran RM70 )
5 kotak RM75 free postage ( harga pasaran RM90 )
 







Berminat? 
SMS : 017-3927983 (Madihah)
Read More...

Saturday, 25 January 2014

Naked Murah


Naked 2 & Naked 3 available
Harga: RM45 Free Postage

PM : https://www.facebook.com/nur.madihah2 
SMS : 017-3927983

Read More...

Hukum Memakai Telekung Berwarna


Mak kata dulu telekung macam ni popular. Ya, memang sangat popular! Tapi lama2, dah takde orang nak beli. Mak Madihah cakap yang telekung ni kegemaran Puak Ajaran Sesat. Tak tahulah betul atau tak.
So, Madihah pun taknak beli telekung macam ni. Warna putih tetap menjadi kegemaran.
Cuba tengok ni : WOW!
 
Warna Kegemaran Rasulullah SAW

 Annas bin Malik mengatakan
“Warna yang paling disukai oleh Rasulullah saw adalah hijau.” Namun
selain itu Rasul juga ternyata menyukai warna putih. Ada juga keterangan bahwa Nabi Muhammad saw pernah memakai pakaian berwarna hitam, merah hati, abu-abu dan warna campuran."

Imam Al-Ghazali dalam Ihya’ Ulumiddin berkata: “Yang amat disukai oleh Nabi saw ialah warna putih.”

Ibnu Hajjar dalam Tanbih Al Akhbar mengatakan: “Pada hari raya kami disuruh memakai pakaian berwarna hijau karena warna hijau lebih utama. Adapun warna hijau adalah afdhal daripada warna lainnya, sesudah putih.”

Ibnu Ady meriwayatkan dari Jabir r.a yang berkata: “Aku pernah melihat Nabi saw memakai serban hitam yang dipakainya pada hari raya…”

Al Baihaqi meriwayatkan hadis dari Jabir r.a katanya: “Pernah Rasulullah saw berpakaian yang bercorak merah pada dua hari raya dan pada hari Jumat.”

Al-Bukhari meriwayatkan dari Ibnu Abbas r.a. dia berkata: “Pernah Nabi saw keluar dengan kepala yang dibalut sehelai kain yang berwarna abu-abu.”

Imam Bukhari meriwayatkan hadis dari Anas r.a, beliau pernah melihat : “Nabi saw menutup kepalanya dengan kain biasa yang bercorak-corak warnanya.”

 So, hukum memakai telekung warna-warni ni :

1. Telekung berwarna adalah harus digunakan kerana syarat mendirikan solat adalah menutup aurat tidak nipis sehingga menampakkan kulit (aurat) - SUMBER
2. "Terus kepada tajuk, hukum wanita yang bersolat tanpa memakai telekung adalah sah, tetapi dengan syarat pakaian itu hendaklah menutupi aurat dan bersih daripada najis. Jadi apa sahaja pakaian dan apa sahaja warnanya, baik baju kurung, seluar, jubah atau apa sahaja, yang penting menutup aurat dan bersih daripada najis. " SUMBER
3. Dari Imam Muda Asyraf
"Andainya seorang wanita memakai baju kurung atau pakaian yang menepati syarat aurat, walaupun ia berwarna-warni, solatnya tetap sah. Menurut Jumhur Ulama, diwajibkan wanita dalam solat adalah memakai baju dan tudung kepala. Maka Ibnu Munzir berpendapat: “Jika kain dipakai cukup luas lalu ia menutupi kepalanya dengan kelebihan kain itu, maka ia dibolehkan.”
Aurat wanita ketika solat sama seperti aurat wanita di luar solat. Seperti batasan aurat wanita yang diguna pakai masyarakat di Malaysia dengan merujuk kepada pandangan Mazhab Syafie iaitu seluruh badan kecuali muka dan tapak tangan. Berasaskan pandangan ini, tidak semestinya telekung saja boleh dijadikan pakaian solat. Baju kurung, jubah dan blaus juga boleh dijadikan pakaian solat walaupun ia bukan berwarna putih."
Kredit : Thanks ya :)
 
Read More...

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway 
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!



Read More...

Friday, 24 January 2014

January Giveaway by Vidolaaa'

 
Klik banner untuk join

TOP REFERRAL PERTAMA DAPAT PILIH 5 HADIAH ! 
TOP REFERRAL KEDUA DAPAT PILIH 3 HADIAH ! 

Antara hadiah yang ada : Muslimah Tshirt | Tudung | Pretzel | Blouse + Skirt | Chocolate Drinks | Dress | Peplum | Mustache Brooch | Eye liner | Shiseido Mask | Shawl

Link Twitter : Takde
Link instagram :Takde
Link share page NFH Boutique Gallery : Link 1
Link share gambar AHR Boutique :  Link 2
Link promote instagram Bloom Closet : Link 3

Link review Colourfull Shop Shop : *Kalau anda review
Link share page Colourfull Shop Shop : *Kalau anda share
Senaraikan 5 hadiah yang diingini :



 
Read More...

Set besarkan payudara - Rapibust Mask

Promosi Set besarkan payudara yang tengah meletup dalam pasaran.
Rapibust Mask
 

Adakah payudara anda kendur? Kurang berisi? Kurang padat? Kurang menarik? Suami complain?

Hah, kini ada jalan penyelesaiannyahttp://dl3.glitter-graphics.net/pub/2779/2779323voekzusrah.gif 
Dapatkan rapibist breast enlargement. TERBUKTI BERKESAN. 95% customer kami memberikan feedback yang positif dan repeat order. Kesan seawal 7hari.

Fungsi
http://i569.photobucket.com/albums/ss139/newryn/babydollsmilies/thright.gifMembesarkan payudara
http://i569.photobucket.com/albums/ss139/newryn/babydollsmilies/thright.gifMenganjalkan bentuk payudara bagi ibu yang menyusukan bayi
http://i569.photobucket.com/albums/ss139/newryn/babydollsmilies/thright.gifMenegangkan payudara
http://i569.photobucket.com/albums/ss139/newryn/babydollsmilies/thright.gifMemadatkan payudara
http://i569.photobucket.com/albums/ss139/newryn/babydollsmilies/thright.gifMencerahkan payudara


Keistimewaan Rapibust:
1) Mask Kolagen yang dipakai akan mula menyedut dalam masa 5 minit . 8 jam kemudian, kolagen akan terserap penuh ke dalam payudara .Masker Rapibust mengandungi protein peptida yang membekalkan protein kepada payudara sekaligus menjadikannya kekal cantik .

2) Lesan seawal 3 kotak penggunaan berhasil menambah saiz payudara anda menjadi besar dan menawan

3) Selepas berhenti memakai,payudara tidak akan kembali ke saiz asal, perubahan payudara itu adalah kekal kerana kolagen dalam mask menyerap ke payudara anda

4) Tiada bahan toksik, tiada hormon, tiada bahan-bahan yang berbahaya. Ia bebas daripada ubat-ubatan, dan tiada kesan sampingan juga!

SIAPA PERLU GUNA RAPIBUST??
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/pastelfuwa/image62.gifwanita yang belum kahwin,tetapi mempunyai saiz payudara yang kecil dan kurang menarik
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/pastelfuwa/image62.gifwanita yang sudah berkahwin,dan inginkan bentuk/saiz payudara yang lebih menawan
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/pastelfuwa/image62.gifwanita yang payudara kendur/mengecil kerana menyusukan anak
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/pastelfuwa/image62.gifwanita yang sudah berumur & ingin kembalikan saiz/bntuk payudara seperti remaja dahulu.

Harga promosi :
3 kotak RM50 free postage ( harga pasaran RM70 )
5 kotak RM75 free postage ( harga pasaran RM90 )


PM : https://www.facebook.com/nur.madihah2
SMS : 017-3927983 (Madihah)


Testimoni

 

Read More...