HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Saturday, 31 May 2014

Hilangkan kesan calar kereta

FIX IT PRO
Anda mempunyai masalah kesan calar pada kenderaan???
Kereta calar kena khianat? Kena toreh dengan duit syiling? Bergesel ketika parking?? DLL
Kenapa anda perlu berbelanja ratusan ringit untuk memperbaiki kesan calar di kenderaan anda?
Kini tidak lagi, dengan adanya PEN MAGIK -
dari Simoniz dapat menghilangkan kesan calar tersebut dalam sekelip mata dengan cara penggunaan yang mudah!!
Features:
Tidak mengandungi Toxic
Bersifat kekal
Water Resistant
Odorless
Berkesan ke atas semua jenis warna kenderaan
UV Sunlight activated
Wang Jimat!
SPARE TIP INCLUDED
Package :
1 x Fix it Pro Pen
2 x Spare Tips
PERHATIAN : Pen ini tidak mampu menghilangkan kesan calar yang dalam dan teruk (nampak cat hitam)
Harga Jualan RM18 (exclude post)

Postage
RM6 Semenanjung
RM9 Sabah/Sarawak

sms/whatsapp : 017-3927983
Read More...

Pengomen Tegar bulan 5



Tempat pertama : Madi (tak kira pun sebab ni tuan blog)

Terima kasih sebab rajin singgah blog Madi ni. Madi pula jarang singgah blog korang. SORRY ye.. Nanti Madi singgah.

1) Zu Mal --> http://duniazumal.blogspot.com/
2) RDZ Z --> http://myblogsantai.blogspot.com/
3) Junkyo ---> http://misakipureblood.blogspot.com/
4) Involve Wanda -->  http://inlove-wanda.blogspot.com/
5) Syuhada--> Link tak jumpa.
6) Miss Fifi --> http://sweetmissfifi.blogspot.com/
7) Fhatin ---> http://miumiuchingu.blogspot.com/
8) Siti ---> http://ciksitionline.blogspot.com/
9) Ailah --> http://qileh.blogspot.com/

Fhatin Amelia ada buat GA. Hadiah pun best! Jom join ^_^
GIVEAWAY
Read More...

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih

As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .

Read More...

Thursday, 29 May 2014

Awesome Giveaway By Rara Deluxe


Awesome Rara Deluxe Giveaway 


Klik banner untuk join : )

Big thanks to :

Sponsor-sponsor awesome iaitu ShaZa Kpop Online,Button Badge Bajet,A.M Kpop Shop,Hanbok Media Kpop Shop | Kpop Online Store | YS Online Shop | Korean Shop Collection | My Stitching World and Shop | Muslimah Attire Madness | Lilly Lolly | Shahoney Kitty Shoppe | NIF Collection | Lady Passion Style | Slim Beautycare SBC | Stylez Store House | Red Boutique House | Yana Pink Blossom  | Papa Mama Buah Cinta | NZ Wardrobe | Ekinrazali da tailor | Siti Hajar Karim | Siblingshoppe.Giveaway ini dianjurkan oleh Rara Deluxe 

Senarai Hadiah :-
  • 1 Korean single or mini album x 1 by ShaZa Kpop Online
  • 1 set Button Badge BAP x1 by Button Badge Bajet
  • 1 topi BAP x 1 by Kpop Online Store
  • 1 barang misteri EXO x 2 by YS Online Shop
  • EXO Overdose Lomo Cards Set (30pcs) by A.M Kpop Shop
  • Kai Official Button Badge by Hanbok Media Kpop Shop
  • Shinee Everybody Photo set B by Hanbok Media Kpop Shop
  • Exo watch by K-Kiomi Market
  • Random Kpop Badge x3pcs by A.M Kpop Shop
  • 1 Exo file by Korean Shop Collection
  • 1/2 Exo standee by Korean Shop Collection
  • 1 shawl by My Stitching World and Shop
  • 1 handsocks x 2 by Muslimah Attire Madness
  • 1 cute bookmark x 1 by Lilly Lolly
  • 1 pore strip x 1 by Shahoney Kitty Shoppe
  • 1 keychain x 1 by Shahoney Kitty Shoppe
  • 1 inner neck magic x 1 by NIF Collection
  • 2 hand mask x 2 by Lady Passion Style
  • Shawl x 1 by Slim Beautycare SBC
  • Shoe under the bed x 1 by Stylez Store House
  • Jumpsuit x 1 by Red Boutique House
  • Ladies accessories x 2 by Yana Pink Blossom 
  • Topup RM 5 x 2 by Papa Mama Buah Cinta
  • Topup RM 5 x 1 by NZ Wardrobe
  • Topup RM 10 x 1 by NZ Wardrobe
  • Tooup RM 5 x 4 by Ekinrazali da tailor
  • Topup RM 10 x 5 by Siti Hajar Karim 
  • Voucher RM 4 untuk semua peserta by Siblingshoppe
Read More...

Simple Giveaway : Projek DRESS BAJET

http://miumiuchingu.blogspot.com/2014/05/simple-giveaway-projek-dress-bajet.html


Pakaian yang dijual di miumiuchingu lawa dan paling penting harganya berpatutan.

"Sempena pelancaran fan page baru ini,
pihak Miumiuchingu serta kordinator Projek DRESS BAJET,
berbesar hati mengadakan satu simple giveaway 
khusus untuk memperkenalkan online closet Projek DRESS BAJET untuk anda."

Sebab tulah nama fanpage ini PROJEK DRESS BAJET

Ini dress terbaru PROJEK DRESS BAJET. Cun sangat!! Siapa nak hadiahkan untuk Madi? Hehehe..


Kalau nak feeling princess, boleh beli dress ni.

Okey. Done. Yang penting, misi PROJEK DRESS BAJET adalah menawarkan harga mengikut bajet yang korang ada. Boleh diskaun tak? Heheh, gurau je. XD



Read More...

Apa pentingnya BLOGLIST?

Entry ni takde gambar ye.

Madi nak tanya dengan blogger2 lain.
Apa fungsi bloglist eh?
Madi tengok ada sesetengah blogger letak bloglist yang dorang minat je ataupun yang popular.
Ada juga letak bloglist yang menang GA/Segmen dorang.
Ada juga blogger yang letak bloglist sebab nak menghargai blogger2 yang komen blog dorang.

Widget bloglist ni tak memberatkan blog ke??

Read More...

Tuesday, 27 May 2014

Nenek si bongkok tiga

Siapa pernah main permainan ni masa kecil2 dulu????????
Mestilah semua pernah. Kalau tak pernah, nampak benar menipunya, -_-


Kalau kita salah teka, kita jadi nenek lagi.
Gambar : SUMBER

Dah besar ni, malu pula nak main. =P

Lirik Nenek Si Bongkok Tiga :
Nenek, Nenek,Si Bongkok Tiga.
Siang Mengantuk,Malam Berjaga.
Mencari Cucu Dimana Ada.
Nenek Ku Kahwin Dengan Anak Raja.

Cucu, CucuTak Dapat Lari.
Nenek Tua Banyak Sakti.
Sekarang Nenek Nak Cari Ganti.

Siapa Kena,Dia Yang Jadi



Read More...

Sunday, 25 May 2014

Komen? Penting ke?

Siapa kata komen kat blog orang lain tak penting? Kalau tak penting, tak payah baca. =P
 Selalunya kalau ada blogger komen kat blog korang, korang balas kat situ atau singgah ke blog droang untuk balas komen tu?

Kadang2, Madi komen kat blog orang lain and tanya soalan. Bila cek balik, dorang tak balas pertanyaan kita. Oh ye, mestilah kita fikir, "sombongnya kau." Hahahaha.

Dan, kalau ada orang komen kat blog Madi, Madi akan balas kat blog ni. Kadang2 ler.
Kalau ada orang tanya soalan. better jawab. Tapi Madi jawab kat blog dorang lah.

Siapa kat sini pergi buka balik blog yang korang komen tu untuk tengok dia balas atau tak komen korang?
Blogger Hasrul Hassan kata kat blog beliau, kita mesti luangkan masa untuk komen kat blog lain sekurang-kurangya 1 atau 2 jam. Tak ingatlah. 

Di sini, Madi bagi tips kenapa blog korang kurang orang komen
http://www.hasrulhassan.com/2013/09/15-sebab-blog-kurang-komen.html

Bye~~
Read More...

Giveaway Cantik Bersama HESTA Facial Treatment


klik banner dia atas untuk peluang memenangi 
HESTA Facial Treatment Set Ajaib

Tahukah anda sebenarnya terdapat beberapa faktor yang menyebabkan pelbagai masalah kulit wajah boleh terjadi keatas diri anda. Ramai wanita di luar sana yang tidak sedar sebenarnya, mungkin termasuk diri anda sendiri. Untuk mendapatkan wajah yang cantik, bukanlah sesuatu yang mudah. Tak cukup dengan itu, untukMENGEKALKANNYA agar ianya mampu bertahan lama turut menjadi satu cabaran besar. Masalah-masalah yang biasa dihadapi :

  • Masalah jerawat dan parut jerawat mudah timbul
  • Masalah kulit kering, kasar & kusam
  • Masalah warna tona kulit tidak sekata
  • Masalah pori-pori terbuka
  • Masalah kurang keyakinan diri
  • Masalah kulit gelap & pigmentasi serta berjaragat
  • Masalah kelihatan kulit jauh lebih tua daripada usia

h4
Untuk mengatasi ke semua masalah di atas dan memastikan agar kulit wajah anda sentiasa cantik berseri, ada 4 pekara yang perlu anda ambil perhatian dan lakukan ….
1.Membersihkan Wajah
2.Menyegarkan Wajah
3.Melembapkan Wajah
4.Melindungi Wajah
HESTA® Facial Treatment Set
“Set Lengkap Rawatan & Penjagaan Kulit Wajah Yang TERBUKTI BERKESAN Serta Mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia!”
277 produk facial(Imej-imej di atas menunjukkan gambar sebenar produk Hesta Facial Treatment Set yang mengandungi 7 item dalam satu pakej)

Hesta Facial Treatment Set ini merupakan set rawatan wajah lengkap yang mampu 
  •  membantu menyelesaikan pelbagai masalah kulit wajah anda serta terus mengekalkan kesan positif tersebut untuk jangka masa lebih panjang
  • Ia terdiri daripada 7 item dalam satu pakej yang kandungannya terdiri daripada sumber bahan-bahan ekstrak tumbuhan semulajadi seperti ekstrak tumbuhan rosemary, chamomile, olive oil, aloe vera serta diperkaya dengan anti-oksida
  • Ianya dijamin selamat dan suci bebas daripada sebarang kandungan bahan-bahan kosmetik aktif berbahaya seperti hidrokuinion & merkuri
  • Diformulasikan khas menggunakan teknologi kecantikan daripada Perancis (France) yang telah mendapat kelulusan daripada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia. Produk ini juga memang khas datangnya daripada France!
  • Fungsi utama Hesta Facial Treatment Set ini adalah memberikan rawatan dan melindungi kulit wajah anda daripada ancaman luaran seperti sinaran cahaya UV matahari berlebihan, debu, kotoran, suasana kering serta memulihkan kembali sel-sel dan tisu kulit wajah anda yang telah rosak
  • Dan yang menariknya, kesannya mampu anda mula lihat seawal sebaik sahaja anda selesai guna produk ini walaupun pada hari yang pertama! Dah ada bukti testomonial bagi menyokong kenyataan ini, nanti saya akan kongsikan bersama anda di bahagian bawah laman web ini
  • Produk ini amat sesuai untuk semua jenis kulit, dari normal sehinggalah yang mempunyai kulit berminyak
  • Kesimpulannya, produk set Hesta Facial Treatment ini lah penyelesaiannya kepada masalah kulit sensitif yang memerlukan penjagaan rapi serta rawatan yang secukupnya. Ia merangkumi 4 aspek penting dalam penjagaan kulit wajah seperti yang ada saya konsgsian di atas tadi iaituMembersihMenyegarMelembap dan Melindungi kulit wajah anda dalam satu masa sekaligus!
20 Kelebihan HESTA Facial Treatment Set!
  • Sesuai untuk semua jenis kulit yang normal
  • Menghilangkan masalah kulit kusam tidak bermaya
  • Menlenyapkan minyak berlebihan pada kulit anda bagi mengelakkan masalah jerawat
  • Bertindak merawat & memperbaiki sel-sel kulit wajah yang rosak dan kering
  • Membantu dalam pertumbuhan sel-sel kulit wajah yang baru dan sihat agar anda terus kelihatan kekal muda seterusnya melewatkan proses penuaan
  • Melindungi kulit wajah anda daripada masalah kekeringan
  • Bertindak merawat kegatalan kulit wajah akibat daripada masalah resdung
  • Bertindak mengatasi bintik-bintik hitam dan putih
  • Mengawal dan mengurangkan jerawat serta mengatasi kesan parut jerawat
  • Merangsang pertumbuhan kolagen pada kulit wajah anda secara semulajadi
  • Mampu menegang dan menganjalkan kulit wajah anda
  • Menjadikan kulit lebih cerah berseri
  • Melindungi kulit dari sinaran UV berlebihan
  • Salah-satu item dalam set ini iaitu Pearl Sunblock Foundation yang lembut mampu membebaskan kulit wajah anda daripada berminyak yang mampu bertahan sehingga 24 jam
  • Bertindak memudarkan dan menghilangkan jeragat
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan agar anda sentiasa kelihatan awet muda
  • Perbezaan & kesan positif boleh dilihat dengan hanya sekali rawatan!
  • Meningkatkan keupayaan serta mengekalkan tahap kelembapan semulajadi kulit wajah
  • Mengekalkan wajah awet muda anda walaupun usia anda sudah lanjut
  • Menaikkan lagi seri wajah anda dengan sekali rawatan sahaja
TESTIMONIAL

blogger femes -- MAK DARA




481667_219791958155110_405911413_n
PROMOSI  HESTA!!!

Dapatkan 7 jenis produk dalam satu set dengan harga terhebat!
Cleansing gel
Cleansing milk
 Facial scrub
Aloe vera gel
Lighting soothing mask
Ph balancing toner
 Pearl sunblock foundation

HARGA SUPER HEBAT!
RM 169.90 250 450(Semenanjung) & RM199 (Sabah/Sarawak)

 http://hesta1.blogspot.com
 http://hesta1stopbeauty.com
♥ Facebook : HESTA1STOPBeautyCenter
♥ Call/ Whatsapp/ SMS : 012-3384991


Read More...

Friday, 23 May 2014

CPUV Nuffnang #3 Sanofi Lactacyd


Dapat lagi satu cpuv. Sanofi Lactacyd
Photo: We have something for your V... :P

Just click and register and it'll appears at your doorstep! 
                                                               
Singapore : http://www.lactacyd.com.sg/sample
Malaysia: http://www.lactacyd.com.my/sample 

Kalau ada iklan ni kat blog saya, boleh tolong klik? Nanti saya klik korang punya pula. heheh
TQ 

Laman web Lactacyd
Read More...

Dapat Masuk KPM


Rasanya Madi takde apply course Computer Networking pun. Madi duduk Selangor, tempat belajar ni kat Pahang.
SANGAT JAUH!!
Masa tu bulan puasa pula. Sedih sebab tak dapat puasa kat rumah. HUHUHUHUHUHUHU..
Mula2 happy sebab dapat masuk KPM, lepastu tengok tempat kat Pahang. -_- 
Alahai.. 

Pahang ada apa eh? Siapa duduk Pahang?
Read More...

Thursday, 22 May 2014

Penyanyi Sebenar Hindustan



Penyanyi ni rupanya dah berumur. Serius, suara dorang macam orang muda!!
Sangat hebat suara dorang!!
Nama penyanyi perempuan ni Lata Mangeshkar.
Kebanyakan lagu hindustan beliau yang nyanyi. AWESOME
Read More...

Wednesday, 21 May 2014

Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih


Pemilihan pemenang akan ditentukan 100% oleh uncle Random.org
Tamat: 4 jun 2014


Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi adalah seperti berikut;
  • Tempat Pertama: 1 X RM100
  • Tempat Kedua: 1 X RM60
  • Tempat Ketiga: 1 X RM40

Hadiah Saguhati: 5 X RM20
Read More...

Telekung Lace lawa

Selain pakaian mahal2 yang selalu wanita2 di luar sana tu beli, spent lah duit korang untuk beli telekung. ^_^


Banyak lagi colour dia. Lawa kut tapi Madi baru je beli telekung. 
Bukan jenis macam ni and korang tentu suka jenis telekung macam Madi. CONFIRM!!


Nak beli telekung ni? Tudung pun dia jual. 



Read More...

LETS CHILL GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

Read More...

Tuesday, 20 May 2014

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1

http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html
Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk: Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan coding seperti tutorial di bawah ini...

4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen di bawah.

Simple dan mudah kannn??? Segmen copy+paste paling awesome kot bagi iolss...

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/5/2014.
Read More...

Kartun Kacang

 


Siapa pernah tengok cerita ni? 
Best kan? Kacang ni dah takde kat RTM. 
Rindu pula nak tengok cerita ni. 

Ni hah lagu dia :


Read More...

Saturday, 17 May 2014

The Liebster Award #2


Ditag oleh sharifah amarina. Jadi, Madi panggil akak lah ye sebab akak Amarina ni lebih tua.


soalan daripada saya:

1. sejak bila buat blog?
=Masa form berapa entah, dah buat blog. Tapi delete sebab tak faham apa2 pasal blog. xD. So, blog ni dibuat sejak tahun 2013.

2. dah berapa lama dalam dunia blogging ni?
=1 tahun lebih

3. apa nama timangan awak masa kecil?
=Malu lah nak bagitahu. hehehe

4. apa impian awak yang belum tercapai?
= Nak pergi Makkah dan jumpa Big Bang

5. negara mana yang awak nak travel?
= Makkah dan Korea

6. apa hobi awak pada waktu lapang?
= Baca novel, buka blog

7. berapa ramai kawan yang dapat daripada aktiviti berblogging ni?
= Hmm, tak kira pula

8. apa yang awak harapkan daripada berblogging ni?
= Dapat kawan, dapat duit. HAHAHAHAHA

9. apa kenangan paling manis dalam hidup awak?
=Dapat jadi cikgu taska.

10. suka layan cerita hindustan tak? suka hero mana?
=Of course lah. Shah Rukh Khan

11. apa pandangan awak mengenai blog saya?
= Blog akak terlalu simple. Try cantikkan lagi

Read More...

Isteri2 Asyraf Muslim



Selepas mereka bertiga dilihat bahagia bersama ketika menyambut kelahiran anak sulung Ashraf yang dilahirkan oleh Sakinah, kini rupanya hubungan mereka masih terus baik apabila isteri keduanya sendiri telah memuat naik gambar dalam Instagram yang difahamkan telah dihantar dan dikongsi oleh Dayana yang kini sedang berkhemah.
Baguslah kalau dorang dah berbaik. Semoga rumah tangga Ashraf Muslim dengan isteri2 nya kekal hingga ke jannah. ^_^


Kalau Madi, Madi tak sanggup diduakan. Kawan cakap,  "kalau nak kahwin lain, ceraikan aku."
Read More...

Friday, 16 May 2014

INFINITE Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz

Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz
KLIK BANNER untuk menyertai giveaway ini!

Special Thanks to:
Para sponsor giveaway ini iaitu Mr. Cupid, Anis Nadzirah, NARA Kpop Online Shop, Karimah Zulkafali, Aliatul Aiman dan Keyranazleen. Giveaway ini dianjurkan oleh Fiqa Nsz

Jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah menarik yang ditawarkan!
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah album Infinite Last Romeo [official original album],
Cabutan bertuah pula mencari seramai sembilan pemenang untuk merebut hadiah seperti MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Notebook, Infinite Key Holder dan topup!

Giveaway ini berlansung selama sebulan iaitu dari 15 May sehingga 15 Jun 2014.
Jom sertai sekarang sebelum terlambat!
Read More...

Thursday, 15 May 2014

Mini GA Cash RM50 by Emas Putih #part3

As-Salam

[Tekan banner di atas kalau nak join]

Mini GA Cash Rm50 by Emas Putih # part3 ini dianjurkan oleh Emas Putih 

Read More...

Mrs Erry 2nd Giveaway


Hadiah :

telekung lycra untuk 1 pemenang (mengikut warna pilihan pemenang)
- sponsor by Fiza Rahman

set shawl + sepasang brooch untuk 1 pemenang
- sponsor by Cik Puan

produk kesihatan zinc untuk 1 pemenang
- sponsor by kak Dieyna

wang tunai RM20 untuk 1 pemenang
- sponsor by Jaakechik

sehelai baju untuk 1 pemenang
-sponsor by daku sendiri

tudung bawal untuk 2 pemenang
- sponsor by Dedeq

sepaket tamar cocoa untuk 1 pemenang (ada 20 sachet)
- sponsor by Jaa Fariza

sebentuk brooch untuk 1 pemenang
- sponsor by daku sendiri

topup 10 untuk 2 pemenang (mana-mana rangkaian)
- sponsor by Nur & Jiakreatifelt

hand phone sticker untuk 3 pemenang
- sponsor by daku sendiri

sabun beras untuk 1 pemenang
- sponsor by Yana

 fridge magnet untuk 1 pemenang
- sponsor by Cik Puan

topup 5 untuk 5 pemenang (mana-mana rangkaian)
- sponsor by Jiakreatifelt (4x topup) & Yana (1x topup)


Top referral :-

edit full blog bernilai RM50 untuk 1 pemenang
- sponsor by Jiakreatifelt
Read More...

Beauti Giveaway #2 by rafydahouse



GA ni bermula dr 12 MEI 2014 - 12 JUN 2014. (sebulan)

Hadiah:
 
Read More...

Wednesday, 14 May 2014

Liebster Award Part 1



Ada 3 orang blogger yang tag saya. Tq ye ^_^ 


Soalan dari Missnadia

1) What is you aiming for your life?
= Hmm, Madi nak dapat pekerjaan yang halal. ^_^ Nak masuk syurga. InsyaAllah
2) What did you do to spent your time?
= Madi buka blog, buka youtube layan Hindustan dan kpop. =P
3) What is your nickname?
= Madi
4) If you have RM 1 million of money with you, what did you buy with that money?
= Pergi Makkah, and shopping with my mom
5) What genre of film and drama that you like to watch?
= Filem cintalah~ Love You Mr Arrogant, Hindustan, Kpop
= Filem aksi~ Hobbit, X men dan lain2
6) If you are the one of Korean drama lovers, what drama did you like to watch? 
= My Girl& Boys Over Flower
7) What is the embarassing moment that you had been through?
= Tak ingat den
8) List 3 things that you hate the most..
= Orang yang datang lambat, penghutang dan perasan dia tu bos
9) List 3 things that you like the most..
= Novel, cd detective Conan dan pakaian
10) If you want to travel to oversea, which country would you like to go?
= Makkah, Korea dan tempat yang ada laut (bersih dan lawa). Ada sesiapa nak sponsor? Hahahahahah
11) What is your future plan?? 
= Nak jumpa GDragon

Madi tag :
http://ciksitionline.blogspot.com/
http://duniazumal.blogspot.com/
http://qileh.blogspot.com/
http://alynnazfiz.blogspot.com/
http://msredcheesecake.blogspot.com/
http://www.bicaramakdara.com/
http://nineteencapri.blogspot.com/
http://sayasyiera.blogspot.com/

Madi tag 8 orang je, jadi 8 soalan jelah. Hehehe
1) Sejak bila anda kenal dunia blog ni?
2) Perancangan masa hadapan?
3) Pandai masak tak?
4) Guna phone apa ye? Madi nak buat rujukan ni
5) Siapa idola anda?
6) Nama manja anda?
7) Berikan nama penuh anda. ^_^
8) Orang mana ye? Kut2 kampung kita ni dekat, boleh datang masa raya nanti. Heheh

Read More...

Tuesday, 13 May 2014

Lazy Pod (bukan monopod)

Photo: Salam/Hello

.

Petang tadi selonggok si LazyPod ni sampai . Nak tahu apa yang best nya Lazypod ni? Meh sini Admin explain sikit 

:

Multifunctional Lazy Phone /Panjang 78cm kalau ditegakkan / 
/ Holder muat sampai 85mm muat hingga MEGAAA saiz! / Sesuai lah kalau malas nak pegang handphone masa tengok youtube movie di skrin / Boleh ubah posisi ikut suka hati . Rasa nak bengkok ke lurus ke . Allah mudahnya!
/ Pelbagai variasi kaler! Boleh scroll post sebelum ni okay? Enjoy

!

TAG YOUR FRIENDS!
PRICE : RM55 FREE POSTAGE ke seluruh Malaysia . ( include sabah/sarawak 

)

How to order?
  WhatApps - 019 228 2583
  Email - ameks.studios@gmail.com
  Delivery : Monday - Friday
  FREE POSTAGE 1 MALAYSIA 
Photo: Salam/Hello

.

Baca ni sikit 

:

✿ Multifunctional Lazy Phone 
✿ Panjang 78cm kalau ditegakkan
✿ Holder muat sampai 85mm
✿ Sesuai lah kalau malas nak pegang fon masa tengok youtube/movie di skrin HP
✿ Boleh ubah posisi ikut suka hati . Rasa nak bengkok ke lurus ke . Allah mudahnya!
✿ Pelbagai variasi kaler! Boleh scroll post sebelum ni okay? Enjoy

!

PRICE : RM55 FREE POSTAGE ke seluruh Malaysia . ( include sabah/sarawak 

)

How to order?
  WhatApps - 019 228 2583
  Email - ameks.studios@gmail.com
  Delivery : Monday - Friday
  FREE POSTAGE 1 MALAYSIA

✿ Multifunctional Lazy Phone
✿ Panjang 78cm kalau ditegakkan
✿ Holder muat sampai 85mm
✿ Sesuai lah kalau malas nak pegang fon masa tengok youtube/movie di skrin HP
✿ Boleh ubah posisi ikut suka hati . Rasa nak bengkok ke lurus ke .
✿ Pelbagai variasi kaler!
Read More...

Segmen Blogger Aktif



klik banner untuk join the community :D
Salam .
Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
yang paling penting blogger's friendship
good luck !


Read More...

Hero Khan ( Hindustan)

Shah Rukh Khan
Shah Rukh Khan in Jab Tak Hai Jaan



Shahrukh Khan & Kajol - shahrukh khan - dan-Kajol Photo

Lahir pada  2 November 1965
Madi suka pasangan ni. Masa kecil2 dulu ingatkan Kajol dengan Shah Rukh Khan ni dah kahwin.
Rupa-rupanya tak

https://twitter.com/iamsrk



Aamir Khan
Aamir Khan
Gagal: Maan.jpeg
Nama sebenar : Mohammed Aamir Hussain Khan
Harijadi PADA 14 MAC 1965

Yeah, salah satu movie Aamir Khan adalah Mann dan 3 Idiots. Lain2 pun best juga ^ _ ^


Salman Khan
Salman pengawal peribadi kertas dinding
Salman pengawal peribadi

Nama sebenar:
Abdul Rashid Salim Salman Khan
Lahir pada 27 December 1965

Movie Bodyguard. Cerita yang kelakar dan best!!


Saif Ali Khan

Fail: Saif Ali Khan terputus di Imperial Hotel, New Delhi 05.jpg

Lahir pada  16 Ogos 1970

Madi pilih 4 orang pelakon ni sebab dorang dah lama dalam dunia lakonan. And umur dorang dah 40 lebih. Dah berumur tapi still smart. (kacak le tu) =P


Read More...