HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Saturday, 31 August 2013

Restoran Makanan Guna 'SESUATU' Untuk Dapat Untung

Cerita 1
Ianya cerita benar. Aku ingatkan dalam movie saja ada benda macam ni..
Rupanya dunia realiti pun ada.
Tadi dalam kereta, mak aku cerita kedai yang kitorang satu family pergi makan guna SESUATU!!
Pakcik aku ternampak kat dapur kedai tu..
Seriously, kitorang taknak pergi dah.
Abang aku dan kawan2 dia selalu lepak situ..
Sebab tulah kedai tu ramai orang datang walaupun takdelah sedap sangat.
Pakcik aku memang dia boleh nampak benda2 ni.
Abang aku dgn kawan2 dia yang belajar silat pun boleh nampak.

Cerita 2
Lagi satu selepas satu family habis jiging waktu pagi.. Kat Lake Garden.
Pergi kedai yang ada berdekatan kat situ. Tapi nasib baik kitorang tak makan makanan yang guna SESUATU tu.. Kitorang makan makanan lain..
Nak tahu apa orang tu guna? .....
Hehehehe, rahsia..
Sebab ramai orang dah tahu, orang tak beli dah makanan dia..

Read More...

Thursday, 29 August 2013

Open House masih banyak walaupun waktu Trial SPM

 
Gambar diambil dari : sini
Walaupun sabtu ni Merdeka, masih banyak lagi jemputan rumah terbuka.
For women, mesti nak fikir pakai baju apa kan? Untuk kaum Muslimah yang bertudung,
pakailah mengikut kod yang betul di sisi Islam.. Baca ni : SINI
Hari Sabtu ni ada 2 buah rumah yang buat open house.
Satu rumah makcik, lagi satu kawan..
Hari Ahad, 2 buah rumah juga.
Seorang cikgu, seorang kawan.. Tapi hari Ahad tu tuisyen Add Math.
Hahaha, kesian aku.. Baru nak gemukkan badan.. Huhuhuhu.
Siapa yang masih ada lagi Open House??????
Read More...

6 Sebab Nyamuk Gigit Manusia




Masa tengah baca paper, terbaca artikel pasal nyamuk ni. So, teringin juga nak kongsi dengan blogger lain. Bukan semua saya taip kat sini.. =D Enjoy!

1.Nyamuk lebih tertarik kepada manusia berdarah O.
 Berdasarkan kajian di Jepun, nyamuk dua kali ganda lebih suka menghisap darah individu ini kerana rasanya lazat berbanding darah jenis lain.

2. Nyamuk lebih aktif ketika bulan penuh.
Kajian AMCA menunjukkan nyamuk dikatakan 500 kali lebih aktif menggigit mangsa ketika bulan penuh.

3. Nyamuk gemar pada individu kaki berbau.
Saintis Jerman menemui nyamuk suka akan bau busuk pada kaki kotor manusia.

4. Nyamuk sedar kehadiran wanita mengandung. 
Seekor nyamuk akan tertarik kepada karbon dioksida dan kelembapan dalam pernafasan dengan tumpuan 21 peratus kepada wanita mengandung.

5. Nyamuk tertarik kepada pakaian berwarna gelap.
Menyarungkan pakaian hitam dan merah meletakkan anda kepada risiko gigitan nyamuk, manakala memakai pakaian terang seperti hijau dan kuning tidak membawa risiko.
Read More...

Friday, 16 August 2013

Trial SPM

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
trial SPM dah dekat.. dup dap dup dap...
26.08.2013 adalah tarikh yang menyeramkan.. itu baru trial, belum lagi SPM.
kawan-kawan blogger ku yang tersayang, tolong doakan saya eh?
tenangkan hati,  minda, dan segala-galanya.
Jadi, selepas SPM, isyaAllah, aku akan aktif dalam berblog ni..
Tak sabarnya nak habis sekolah.. hahahahahahhaha!!
kesian adik aku.. tahun hadapan darjah 6.. xD
Heheheheh..

WISH ME LUCK!
Read More...