HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Monday, 29 July 2013

Ramadhan Giveaway by ZZ




 


Rakan blogger yang ditag:

Hadiah untuk pemenang:
Pemenang Pertama: Baju Muslimah (RM55-RM60)

Pemenang Kedua: Tudung Awning (RM45-RM50)

Pemenang Ketiga: Shawl atau Tudung Bawal (RM35-RM40)

Pemenang Keempat: Shawl atau Tudung Bawal (RM25-RM30)

Pemenang Kelima: Shawl atau Tudung Bawal (RM15-RM20)

5 pemenang saguhati: Topup bernilai RM10
PEMENANG DIPILIH SECARA RANDOM.ORG.
Read More...

Sunday, 28 July 2013

Petua Sihat Sepanjang Hayat untuk Sekeluarga



Minum dua gelas air yang telah dimasak selepas bangun tidur.
Membantu menggerakkan organ dalaman

Satu gelas air putih 30 minit sebelum makan.
Membantu mencerna dan menghadamkan makanan.

Segelas air putih sebelum mandi pagi/petang.
Membantu merendahkan tekanan darah.

Segelas air putih sebelum masuk tidur.
 Membantu mengelakkan terkena strok/serangan jantung
Read More...

Saturday, 27 July 2013

Tidak terpilih untuk menyertai PLKN

Aku buka facebook tadi, tengok ramai kawan aku post pasal PLKN.
Dan kebanyakannya terpilih.. Aku apa lagi, berdebar-debarlah!
aku buka laman web PLKN, masukkan nombor ic..

Maaf! Anda tidak terpilih untuk menyertai PLKN Siri 11/2014. Terima kasih. 

hehehehe.. tak tahu nak cakap apa.. :)
Read More...

Segmen Simple Giler By Anis


KLIK BANNER

Tarikh : 25.07.2013 - 24.08.2013

Segmen simple giler dianjurkan oleh www.anisforeveralone.com dan disponsor oleh LS DESIGN , Atie Atiqah , Nasha Ridzuan , Najihah , Norhaziqah , Chocolate AM & The great Little Summer


Segmen ni simple je , Hanya follow , Like , Share & Menang hadiah menarik . 
Jom join :)

28 Hadiah menanti korang !!
Read More...

Rindunya kat blog ni.. dan ECS

Mentang-mentang nak dekat trial, blog terus dilupakan. T_T
ok, kita masuk topik lain.. Bukan topik raya, shopping raya, semuanya tentang raya.. NO NO NO!!
Ianya tentang ECS : Eksplorasi Cabaran Sejarah.. Benda ni baru diperkenalkan. tak tahu bila sebab tak ingat pun.. Dalam ECS ini tajuk sejarah untuk form 4 dan form 5.. So, memang baguslah bagi siapa yang mengantuk belajar sejarah itu..
Korang boleh main soalan dalam ECS ni.
Akak itu kata permainan ini lebih kurang macam sahiba kut..
Ini laman web dia
http://www.eksplorasi-cabaran.com.my/

Nak download itu bukan percuma, tapi kena bayar dulu eh..
aku beli ECS ni dengan harga RM38.00
ECS ni memang memberi banyak manfaat kepada budak SPM.
Sampai itu saja aku boleh cakap tentang ECS ni..

Doakan saya dapat keputusan yang cemerlang dalam SPM dan trial SPM!!! =)
Read More...

Friday, 5 July 2013

Hari ini ada Hari Kantin Di Semerbak!

OK, tengok tajuk pun sudah tahu kan? Aku belum mandi lagi nak pergi hari kantin kat sekolah aku.
Perut dah berbunyi ni! =_=
Tak tahu pukul berapa nak pergi.
Tapi yang penting, aku nak beli  makanan dan minuman sampai pecah perut! hahahahahahahaha xD
nanti ada wayang, tapi aku malas nak pergi, habis duit aku nak beli makanan.. -_-
Harap2lah ada game nanti. AKu nak main.
macam tahun lepas, ada rumah hantu.. tahun ini, tak tahulah..
erghh, perut aku lapar.. ='(
aku tamatkan entry kali ini dengan perasaan yang tak sabar nak pergi sekolah .. dan juga dengan perut aku yang lapar ni~

Read More...

Wednesday, 3 July 2013

Mari Cantik Dengan Susu

Kandungan Khasiat dan Manfaat Susu Kedelai

1. Rendam kapas dalam semangkuk susu. Kemudia tepuk-tepukkan kapas teresebut ke serata wajah. Biarkan lebih kurang satu jam, kemudian bilas wajah dengan air yang bersih.

2. Campurkan dua sudu makan susu dan satu sudu teh garam. Sebatikan dan sapu pada kesulurahan wajah. Hasilnya, kamu akan mendapati kulit wajah akan menjadi lebih halus

3. Ambil sengenggam kacang almond dan tembuk sehingga halus. Gaulkan bersama susu dengan secukupnya. Sapukan pada wajah sebelum masuk tidur. Wajah kamu akan menjadi cerah dan bintik-bintik hitam pada wajah mulai hilang jikka rajin mengamalkan petua ini

4. Gaulkan satu sudu makan susu, satu sudu teh lobak yang telah diparut, perahan limau dan madu yang telah dipanaskan. Kacau sehingga sebati dan sapukan pada permukaan kulit wajah. Biarkan kira-kira 15 minit sebelum membilasnya dengan air bersih. Petua ini sesuai untuk mereka yang berkulit kering
Read More...

Monday, 1 July 2013

Mula-mula Aku Fikir Twilight Membosankan!!

 Twilight (film) 62
Seriously, first tengok twilight Saga Eclipse aku tak faham langsung cerita ni. AKu tengok muka Edward pun takdelah hensem seperti orang cakap.  Cerita ni terlalu "dewasa"

Bila cerita ni keluar kat tv3, yang pertama tu, nak juga try tengok.. Ok, baru aku tahu. cerita ni memang best~
Tapi, ending dia.. hmphh.. aku tak puas tengok.
disebabkan tak puas tengok, aku cari cerita ni kat kawan2 aku..
hohoho.. hari ni aku dapat semua cerita Twilight.. Hingga cerita ni tamat..
tapi dia bagi kat aku yang takde sri kata.

Nanti lepas habis SPM, kumpul duit, cari cerita Twilight.
Baru ada srikata..

Read More...

Giveaway Gempak Raya 2013


ADA 43 PEMENANG YANG BERTUAH !!

Hadiah - Hadiah Menarik :

1- Skirt Stylista
2- Cursor Bertema
3- Top
4 - Dress
5- Topup RM5
6- Novel Adam Dan Hawa
7- Pretty Little Badge
8- Instant Hijab 
9- Bag
10 - Tudung/Shawl
11- Tudung Nur Kasih
12- Earring
13- Nano white infinity trial cream
14 - Perfume
15- Shawl + Inner
16 - Hair Ribbon Clips
17- Gelang
18- Shawl
19- Novel

Read More...