HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Saturday, 29 June 2013

Segmen Pendek Oleh Fiq Izumi



Hadiah 
 
image Ice-Cream pluggy x1
image Pink Bow Badge x1
image Bear Wooden Badge x1
image Rilakkuma bellstrap x1
Read More...

Kelebihan Bahan Semulajadi

 Gambar Buah Strawberry Berwarna Merah Segar

Bahan semula jadi labih bagus dari pencuci muka yang banyak kimia tu. Tapi, ada juga pencuci muka, bedak yang dibuat dari bahan semula jadi ni.
Antara beberapa bahan semula jadi yang boleh dimanfaatkan :

Air Mineral
Minum air yang banyak mampu merawat migrain teruk. Ini kerana kurang minum air boleh menyebabkan kepala mula berdenyut. Jika kita rasa terlalu sakit kepala, tutuo mata, baring dan tarik nafas dalam-dalam bagi mempercepatkan sakit lega.

Avokado
Buah avokado elok untuk merawat masalah kulit kering kerana ia kaya dengan lemak tidak tepu dan vitamin E. Kedua-dua zat ini dapat membantu mendapatkan kulit yang sihat.

Minyak Pudina
Sakit kepala boleh dirawat dengan menyapu minyak pudina atau minyak bunga putih pada bahagian kepala dan dahi. Ia mengandungi mentol yang mempunyai bahan menenangkan.

Bawang putih
Menambah bawang putih mentah atau dimasak kedalam hidangan makanan mampu meningkatkan imuniti tubuh, seterusnya mengekalkan kesihatan kerana ia mengandungi antivirus dan antibakteria.

Buah Berangan
Estrak buah berangan boleh digunakan sebagai bahan untuk merawat urat tersimpul. Kajian mendapati ia mampu menguatkan urat dan mengurangkan bengkak.

Ikan
Jika mengalami masalah mata kering, banyakkan makan ikan salmon, sardin dan kembung yang mempunyai kandungan tinggi asid omega 3 yang turut digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan air mata.

Sumber : Harian Metro
Read More...

Sehari Bersama Anak-anak Yatim



Tujuan datang ke rumah anak2 yatim adalah untuk buat amal kebajikan dan merapatkan silaturrahim..
Umur anak2 yatim ni antara 3-17 tahun..
Tapi, kitorang pergi bahagian asrama perempuan..
Mula2 angkat barang dari bonet bas.. Seriously, banyak betu pakaian kitorang kena angkat. bonet bas pun tak muat nak letak pakaian2 tu.. Hohoho
Lepastu, cikgu hulurkan duit kat pengurus rumah anak2 yatim tu.
Lepas dah habis, kitorang berkenalan dengan dorang.
Tapi, hampir separuh dari anak2 yatim ni kena pergi rumah Tan Sri..
So, tinggal 4-7 orang je tinggal.. Tak dapat nak main sukaneka.. Kitorang dah sediakan hamperuntuksetiap pemenang.. Huhuhu                                                                                       
Tapi, takpelah, kitorang datang sebab nak beramal kerana Allah
   
    
 


 

Read More...

Friday, 28 June 2013

Nak pergi rumah anak yatim~



Yeay yeay! Esok pergi rumah anak yatim
Yeay yeay, esok kena bangun awal, goreng makanan 
Huhuhu.. Malasnya nak bangun awal pagi.
Read More...

BIRTHDAY GIVEAWAY | TENTANG SESEORANG




 


HADIAH
♥ 2 x shawl
♥ 4 x rm5 topup
♥ 4 x mystery gift
Segmen pantas ni berlangsung 3hari sahaja
28 Jun 2013 - 30 Jun 2013
Read More...

"2nd Mini Giveaway by Y.E.A =)

Tarikh berlangsung
16 Jun 2013-16 Julai 2013

-2nd Mini Giveaway by Y.E.A =)-



Terima kasih kepada para sponsor yang baik hati :

Hadiah Menarik untuk Giveaway kali ini :
  • 1 set barangan Angry bird *Sponsor by Elma
    (1 porch beg + 3 mini Angry bird : putih , hitam , merah )
  • Cute Mini Accessories *Sponsor by Elma
    ( 2 hairclips + 5 mini brooch )
  • The Bride Teddy Bear with cute wedding dress *Sponsor by Elma
  • T-shirt Converse *Sponsor by Elma
    ( Saiz L )
  • Topup RM5 x 2 *Sponsor by Elma
  • 1 Note Book *Sponsor by Syara
  • 1 Satin Abstract Shawl *Sponsor by Fie-Lieyya Dreams Online Shop
  • 1 Skirt Stylista *Sponsor by Nur Be'lla Collection
  • Baucer belian RM8 x 2 *Sponsor by Kedai Cetak Cenderahati NZ Harmoni
  • Badge design nama sendiri x 10 *Sponsor by Pretty Little Badges
  • 1 Twinniey Pillow *Sponsor by Arasera Crushiess
  • 1 Cutty Pillow *Sponsor by Arasera Crushiess
  • Tasbih digital x 4 *Sponsor by Kedai Serbaneka Kelantan
  • Baucer belian RM5 x 3 *Sponsor by ShawlsToLove
  • Felt Bookmark x 2 *Sponsor by Cik Mun
  • Shawl Cotton/Chiffon x 2 *Sponsor by LUV hijab
  • Baucer belian RM8 x 5 *Sponsor by Xara Xandra Boutique
  • Rasha Chiffon Shawl x 3 *Sponsor by My Bawal Project
  • Bloglist x 3 di blog Arni *Sponsor by Arni
  • Header Blog x 3 *Sponsor by Arni
  • Instant Hijab x 3 *Sponsor by Zyranee
  • Bag x 3 *Sponsor by Dressuana
  • Plain Shawl x 2*Sponsor by Shawls Gallery
  • Bloglist x 8 di blog ini *Hadiah Saguhati
GAMBAR HADIAH : SINI


64 orang pemenang dicari !*Updated on 27/6/2013

Para pemenang : 100% Random.org

Click banner to join ! =)

Para pemenang : 100% Random.org

Click banner to join ! =)

Read More...

Thursday, 27 June 2013

Mid Year Giveaway by Fatin Diana


Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, tribal top x 1, felt bookmark x 3, button badge x 5, novel x 1, notebook x 2, Iwani Cotton Shawl x 5, kerongsang x 2, Fantabulous Facial Scrub & Masker (with guave 5pcs & brush) x 1, bookmark + sticker x 5, shiseido mask x 2, tanaka powder x 1, sabun susu beras x 4, topup x 4, shawl x 1, header / cover timeline x 3, inner bunga x 1, plain pashmina x 1


Read More...

Sunday, 16 June 2013

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #3 Oleh Mialiana


Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #3 Oleh Mialiana.com

Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 16 Jun 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #3 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.

tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Read More...

Padah keluar waktu malam

Ok, sekarang ni baru terjadi pada aku..
aku nak keluar print malam ni. print add math.
mak aku kata jangan keluar waktu malam sorang2. suruh ayah aku hantar..
dah lama sangat aku tunggu, aku keluar sorang je naik basikal..
masa sampai satu jalan tu.. aku lepaskan tangan kiri aku nak pegang handle sebelah kanan..
ambik kau, aku terjatuh.. sakit lah.. aku terus bangun.. habis basikal aku. aku kena angkat... lenguh tangan aku..sampai rumah, aku ambil basikal adik aku,pergi balik kedai ni..
tangan aku berdarah dengan kaki.. tapi aku biarkan dulu..
add math kena hantar esok!!!
lupakan kesakitan..
kesian basikal aku dan kesian aku juga.
inilah padahnya bila tak dengar cakap mak =(

p/s : dapat guna interner secara percuma kat kedai buku ni sebab dia kata promotion =D
Read More...

Saturday, 15 June 2013

Add Math Siap!!

Mula2 pergi Cyber cafe jauh sikit dari rumah.. Ngeh, interner dia lebih slow dari rumah aku.. takpe..  sabar.. aku main sejam je..
lepas tu balik rumah, tengok Runing Man kat tv2 sampai habis..
lepastu terus pergi cc berdektan rumah.. nasib baik takde orang.. internet sini lebih laju.
oklah. orang ni nak tutup kedai.. bye =D
Read More...

Wednesday, 12 June 2013

Bulan puasa nak dekat! Seronok kan?

Periksa dah habis! Tapi SPM belum lagilah~
Bulan puasa pun tinggal lagi beberapa hari lagi nak puasa..



Tak sabar nak solat tarawih, makan bubur lambuk, pergi paa. ehem ehem.. Lapar pula perut ni  
Jangan lupa puasa penuh ya! terutama lelaki! Perempuan memang diberikan keistimewaan.. Tak boleh puasa penuh.. tapi kena gantilah! Aha? dah ganti puasa sebelum ni? Kalau belum, cepat-cepatlah ganti!
Jangan membazir makanan tahu! Ingatlah dekat orang yang tak cukup makanan!!!
Siapa dah beli mercun? XD
Walaupun mercun tu best untuk dimain, tapi bahaya.. Nanti masa bulan puasa, keluar pula berita ada budak putus jarilah, putus kaki, tangan melecur.. Hish, jangalah ada lagi perkara macam tu!
 Siapa dah ada baju raya? Angkat tangan!!
Aku dah ada.. hehehe.. Warna ungu!
OK, itu saja.. Nak dekat exam ni, memang jarang nak buka blog walaupun hatiku membara nak buka!!!!

Hari jumaat ni KIM JONG KOOK NAK DATANG MALAYSIA!! kawan aku pergi. aku nak ikut

Ada gosip mengatakan Running Man nak datang Malaysia! OMG, yang ni wajib pergi! =D





Read More...

Friday, 7 June 2013

Segmen Topup By Emas Putih Part #3

As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013

Read More...

Thursday, 6 June 2013

MiniHoli Giveaway By Ain Mfna

Read More...

Tuesday, 4 June 2013

June Giveaway By Syiera




KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI :

Barangan Pos Dan Cash Money
Topup
  • RM 5 Maxis / Celcom / Digi ( Sold Out Scarves ) - 1 pemenang
  • RM 10 Maxis / Celcom / Digi ( Mysara ) - 1 pemenang
  • RM 5 Maxis / Celcom / Digi ( Norazmiera ) - 1 pemenang
  • RM 3 Maxis / Celcom / Digi ( Nur Hafiza ) - 2 pemenang *Hadiah akan bertambah jika lebih daripada 50 orang*

PEMILIHAN PEMENANG
100 % KHIDMAT PAK CIK RANDOM
*semua orang berpeluang untuk menang*
  

Read More...

Saturday, 1 June 2013

Segmen Saya Suka Blouse Kawaii.



Klik banner kalau nak join! ..
Harap-harap menang..
Doakan saya menang ye?

Tag :
http://fazy307.blogspot.com/
http://bila-cik-aza-berbicara.blogspot.com/





Read More...

Hobi Terbaru : Buat Header

Hohohoho.. Sekarang ni aku sedang buat header yang terbaru.. XD
Seronok tak terkira.. Banyak kali aku cuba ubah dan jadikannya lebih cantik. Tapi tak tahulah bagi orang lain cantik ke tak.. =)
Tak tahu lagi bila nak tukar header sebab sekarang header aku ke tepi. Tak tahu macam mana nak centerkan balik =/
huhuhu.. =(
cuti sekolah tinggal lagi seminggu je.. Cepatnya masa berlalu..
Cepatnya nak SPM..
Oh, oh, oh SPM, aku tak sabar nak habis SEKOLAH.. Heheheh
Read More...