HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Tuesday, 30 April 2013

Esok cuti, hati senang! Sudah 1 Mei

angrybird - si-won Photo

Bukan selalu dapat online sampai macam ni! Esok kan cuti, apalagi, tidur lambat, on blog lama2, tengok Cheongdam-Dong Alice.. Hehehe... Alang2 tu, cari makluamt pasal Sejarah kertas 3. -,-
Jiran sebelah ni pula asyik pasang lagu kuat2 je.. kalau dah mabuk tu, pergi tidurlah, tak payah ganggu jiran :p
Btw, selamat hari Pekerja kepada semua pekerja.. =D =D
Dan juga selamat bertunang dekat akak saudara saya.. masa hari sabtu nantilah baru bertunang. lepas habis bertunang, aku dan family nak pergi PWTC, aku nak jumpa kak Ain Maisarah yang comel tu..
Siapa minat Ain Maisarah? Tak kenal? Pernah tengok novel HOT ni tak?



Sebenarnye banyak lagi karya beliau..
Bye bye! dan selamat bercuti pd esok hari SAHAJA


Read More...

Monday, 29 April 2013

Segmen Free HP Wallpaper Nametag #3 by Huda

 

Nama : Madihah
No button badge : nak no 2
id follower : 6497564612800580042

saya follower yang ke #456

sebenarnye dari dulu lagi saya tak tahu apa tu id follower >_<
Read More...

Cepatnya Nak Periksa.. Study Last Minute

Ok, agak terukkan aku ni? Ok, taklah, sememangye teruk
tadi kat kelas, ada senior tahun lepas, pelajar cemerlang bagi tips.. kitorang tanyalah macam2..
dia tak makan maggi, elok study pukul 4.00 pagi.. Seimbangkan kokurikulum dan pelajaran..
dia kata waktu puasa, dia tak pergi tuisyen~
jelesnye aku dengan pelajar cemerlang..
minggu depan aka 7.05.2013 dah start periksa pertengahan tahun,
sejarah paper 3 tak cari lagi maklue lumat!! huh, agak tension dengan wujudnye kertas 3 ni. :( 
Wish mck dalam SPM =D
Read More...

April-May Giveaway By Simplesyara

 

saya MAXIS

Tarikh mula 28 April 2013
Tarikh habis 28 Mei 2013
Tarikh umum pemenang 30 Mei 2013
Read More...

Giveaway by DI #2

 

Tarikh tutup :  30/4/2013
Read More...

Hari Akademik yang awesome!







Hehehe.. memang seronok! sebenarnye banyak lagi.. yang gambar ni hari terakhir akademik.. XD
Yang paling best explorace.. group aku kena minum kicap campur telur mentah..  lepastu aku kena makan bawang sebesar ibu jari.. huhuhu.. satu hari tu mulut aku berbau.. kawan aku yang lain kena makan bunga cengkih, peria, sandwich yang pedas teramat!!
hmm, tak menang pun explorace.. yang dapat tempat pertama group lelaki yang kat atas tu hah.. ;(
Read More...

Saturday, 20 April 2013

Buat baju tradisional guna suratkhabar!

  



Mula2 memang pelik, sebab tak pernah buat.. heheh..
tapi best pula buat benda ni.. siapa menang, dapat gula2.. tapi group aku tak menang..
=D
Nampak kelas aku warna pink dan hiajau? kitorang cat sendiri.. =D
Tahun lepas kelas kitorang warna putih! Boring~
sekarang ni, kelas kitorang dah cantik..
ada pokok, burung twitter dan tulisan 5 CENDEKIAWAN~
Tahun ni memang tahun mengecat kelas.. kelas lain pun cat juga! bersemangat kut!
pengetua pun dah baru juga! tapi pengetua ni tegas, kitorang panggil dia MUMMY ..
Hihihihi..
Read More...

Dah Jumpa link Running Man

http://watchkshownow.blogspot.com/2013/04/running-man-ep-141-english-sub.html

ohartis-running-man

Mana satu pilihan anda? Lol..
aku Kim Jong Kook dan Gary ;)
ok.. itu saja.. bye..
nak sambung tengok RUNNING MAN
Read More...

Wednesday, 17 April 2013

April Edition giveaway by dysha sahhir





  • buat entry  dengan tajuk : April Edition giveaway by dysha sahhir *wajib
  • kopi pasta banner diatas
  • follow blog dysha dan blog ixbarr
  • like 
  • klik sini dan sini dan sini
  • letak blog dysha dalam bloglist
  • letak url entry di blog dysha dan di ruangan entry ini sahaja
  • tarikh 16 april 11 pm -30 april 11 pm


pemilihan pemenang:
  • orang selalu komen diblog dysha  dan aktif di fanpage dysha.

cara nak menang:
  • bertapa di blog dysha dan komen je banyak-banyak di blog ini.
  • kalau nak seribu daya :) gud luck
  • dan random

pemenang 
  • 10 orang dicari


hadiah-hadiah:

top 1

  • 1 kechain sea glass tajaan ixbarr dan 1 set sticker (5 keping)

top 2
1 set sticker ( 10 keping)
top 3
1 set sticker (8 keping)
top 4
couple button badge (new design)
top 5
1 button badge ( new design)

dan 5 orang pemenang akan melalui random
hadiah misteri..wink..winkk




credit to kak mia liana


copy dan paste saja coding dibawah ke dalam entry anda



Read More...

Monday, 15 April 2013

On kat sekolah.. T_T

disebabkan internet  kat rumah tu slow sangat, aku terpaksa online kat  tempat lain utk tahu  pasal blog aku dan ga yang aku join.. hari ni aku on ni pun sbb tadi kelas bio habis lambat.. alang2 tu on je kat sekolah.. rm 1sejam... lebih murah dari cyber cafe.. Hahaha..

Kalau tak disebbakan internet slow, memang dah banyak segmen aku join.. XD
Bye bye.. selamat tengah hari
Read More...

Thursday, 11 April 2013

Segmen Saya Nak Menang Hadiah Dan Dibloglist

 

SENARAI HADIAH

VOUCER TIKET WAYANG X 2 ORANG *tajuk ikut suke korang*
Kardigan X 2
Legging X 2
Tony Moly Tint X 2
Topup RM5 X 1
Manicure Set X 2
Bloglist oleh aku sendiri X 10
 

TOP REFFRAL: BOLEH PILIH DUA HADIAH *akan diberitahu awal*
RANDOM: SATU HADIAH SORANG
 
Read More...

Wednesday, 3 April 2013

Header+Footer by #SelaluLalu



3 pemenang dipilih berdasarkan random org.
Tamat tempoh : 5 April 2013
Read More...

Tuesday, 2 April 2013

Alangkah indahnya kalau dapat menjejak kaki ke Mekah!



 Kadang2 aku rasa cemburu dekat kawan2 aku atau orang yang lebih muda dari aku atau sebaya dah dapat pergi Mekah..
Takpelah, lagi pun aku pun masih tak mampu lagi nak pergi tempat yang mulia ni..
satu hari nanti, kalau aku dah dapat menjejakkan kaki ke Mekah, aku akan rasa gembira yang teramat.. Aku juga nak beli kurma, kismis dan sebagainye banyak2.. Boleh bagi kat kawan2, sepupu..

 

yang ni gambar Makkah, Madinah Paling Terang Dari Angkasa Lepas..
menakjubkan bukan? Lagipun kota  Mekah  adalah  pusat dari planet Bumi
Tapi, aku tak suka dorang bina apa tu? menara jam berhampiran Mekah kan? Bagi aku, tak perlulah benda tu.. Lagipun ramai yang cakap, itu petanda kiamat semakin menghampiri. 

 


Seronok kan kalau dapat pergi ke Mekah?
 
Read More...

Monday, 1 April 2013

Tips Memilih Kasut!

 








 

Pemakaian kasut yang selesa, saiz mestilah tepat dan dgn sokongan yang baik bagi membantu tulang kaki berada dalam kedudukan yang lurus ketika berjalan.

Pilih yg mempunyai ruang luas di hadapan, tidak terlalu lembut hingga boleh dilipat

Pastikan kaki masuk dengan elok dan muat. Jangan pula beli kasut dgn harapan  ia akan muat selepas beberapa kali memakainye.

Korang boleh meminta bantuan jurujual kasut mengukur saiz kaki korang.

Elakkan membeli kasut dgn hanya berdasarkan saiz tanpa mencubanya terlebih dahulu. Tak semestinya saiz yang korang selalu pakai sama dengan kasut lain. Contohnye, saiz kasut korang 6 pada satu jenama tu mungkin tak sama dengan jenama yang lain.

Sebelum beli, cuba korang jalan dengan memakai kasut tersebut bagi memastikan kasut tu sesuai untuk korang.

Ruang jari merupakan bahagian hujung depan kasut yang direka khas utk menyediakan ruang kpd jari kaki. Seeloknye pilih yang luas  utk elakkan jari bergesel atau supaya jari lebih senang bergerak.





Read More...

Bila masuk F4 dan F5, stress


Aku pun tak tahu kenapa.. Masa masuk f4, stress dia sikit je.. Banyak subjek nak bawak, dengan cikgunye yg garang http://media.tumblr.com/53b50448d1bde7885f3465bec3eba412/tumblr_inline_mjs1kvXG5j1qdlkyg.gif

Lepastu, strat masuk F5, lagilah stress.. dengan keputusan ujian Mac.. taklah teruk sangat.. tapi agak kecewalah.. takpe, aku nak buat betul2 .. nak tebus balik... tadi cikgu English ckp, mulalah dgn cepat kalau nak berjaya.. bangun awal pagi utk study.. Bangun pukul 3/4 pagi.. Setahun ni je berkorban..
lepastu, nak tidur selama-lamanye pun boleh..
Cikgu Bio pula cakap start lah serius.. Jangan main2.. http://media.tumblr.com/079c39e58cc4941182f8cfcf74af9cd2/tumblr_inline_mjs1lqJiFr1qdlkyg.gif
huhuhu.. bangun 4 pagi? insyaAllah aku akn cuba.. aku jenis payah nak bangun pagi..
entah kenapa sejak masuk f5, aku malas nak pergi tuisyen..
tapi aku mesti pergi juga! dah bayar, nak pandai, nak faham, nak berjaya, kena berkorban!!
Chaiyok!!

tapi aku tension dgn ketua biro data ni, kau ade jawatan. tapi alasan kau sibuk je, habistu aku sorang jeke kena buat data ponteng tu? lebih baik kau tak payah jadi exco.. Mentang2 kau budak kelas pandai, tak payahlah nak bagi alasan.. bukan kau sorang je SPM, aku pun sama..
huh. nak aku bagtiahu teacher ke???

alangkah indahnye kalau dpt pergi bercuti di satu tempat yg aman dan takde bunyi bising langusng!!


Read More...