HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Saturday, 30 March 2013

Header asyik bertukar

Violet

Header sebelum

Header ni aku suka, tapi tetap tak puas hati.. XD


Violet

Header sekarang

Yang ni agak puas hati.. Lagi2 header dah terpisah dari body.. aku pun tak tahu macam mana dia boleh terpisah.. sebelum ni dah giveup nak pisahkan header. =D
Nanti nak cuba buat header guna doodle sendiri pula.. yang ni doodle orang lain.. =D
Read More...

Thursday, 28 March 2013

Giveaway by The Cavern Healthcare!

 


nampak banner atas ni? Nampak? HEALTH CARE!  apa lagi, marilah join! hadiah yang ditawarkan memang menarik hati korang terutamanye perempuan. Hah? hah? nak tahu apa hadiah dia??

 Pure Marine Collagen 200 gram Purple  - 1 orang
 Pure Marine Collagen 100 gram Purple  - 2 orang
 Pure Marine Collagen 100 gram Gold     - 2 orang
 Facial Mask Milk & Cucumber               - 2 orang
 Facial Mask Milk & Aloe                         -  2 orang
 Daiso Charcoal Mask                               -  1 orang
 Crystal Colllagen Lip Mask
  Shisheido  Blackhead Remover Mask
 Topup rm5 Celcom/ Maxis/ Digi            - 2 orang

terpikat tak? kalau ramai yang join, hadiah akan ditambah.. muehehe.. Semua barang2 kecantikan ni saya tak pernah pakai, maklumlah, masih muda belia lagi.. Tapi, apa salahnye kan kalau kita nak cuba? heheh.. siapa yang nak kelihatan cantik, menawan, sihat, ceria, hensem, kacak, jomlah meriahkan GA ni..
Syarat2 pun senang saja.. =D
Hehehe

Rakan2 blogger yang ditag :
1.  http://sayacikamal.blogspot.com/
2.  http://gelakcute.blogspot.com/
3. http://aeinafq.blogspot.com/
4.  http://princessdiaryme.blogspot.com/
5. http://myrahthesamurai.blogspot.com/
6. http://chipmunkandbarney.blogspot.com/
7. http://mardiyanhani.blogspot.com/
8.  http://kittyikin.blogspot.com/
9.  http://najah-razak.blogspot.com/
10. http://theanneain.blogspot.com/
11. http://zarnaelya.blogspot.com/
12. http://caeshashi.blogspot.com/






Read More...

Wednesday, 27 March 2013

Apa? aku ni asyik tukar saja




sebelum



  

selepas


Yang sebelum tu orang lain yg buatkan.. memang berpuas hati dengan hasil kerja adik comel tu.. Hehehe.. thanks =D

yang selepas tu pula, aku yang buat.. mungkin tak secantik mana.. tapi biarlah.. 
sebenarnye aku tak puas lagi tu, sebab doodle tu aku ambil dari blog monster doodle. kenapa aku guna doodle warna BIRU? Kenapa tak warna UNGU? Hihihi, sebab aku kan pengawas, kenalah guna warna biru.. ^_^
kalau boleh, satu hari nanti, kalau aku dah pakarlah, aku nak guna doodle yang dibuat oleh Nur Madihah sendiri. Barulah puas hati.. Bilalah masa tu akan tiba???
mungkin lepas habis SPM kut. 
btw, wish me luck utk spm nanti. Hehehe =D

Read More...

Monday, 25 March 2013

Segmen Jom Klik Iklan BLOGGERS






Tolong klik sini.. Nanti saya klik awak punya pula =D
  = kucing comel
  = kucing gemok
  = kucing pandai
  = boleh tolong klik iklan nuffnang kat atas header?

thanks sbb klik iklan saya =D
Read More...

1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci



 Hadiah-Hadiah 
  • 1x Note Pad Book
  • 2x Set Button Badges 
  • 10x Bookmark
  • 5x Greeting Card 
  • 2x Watermark 
  • 2x Header

Tarikh Mula:- 25hb March, 2013  
Tarikh Tamat:- 07hb April, 2013
Read More...

Sunday, 24 March 2013

Segmen: Saya nak doodle dari MH

 

ciri2 doodle yang saya nak :
  - hijab, kat tudung dia ada corak : http://www.zingerbugimages.com/backgrounds/lavender_mini_dots_on_purple.jpg
- kat tudung dia ada kerongsang gambar bunga.. tak kisah bunga apa
- pakai baju warna : #FC90E9
 - saya nak baju macam doodle kat atas, warna hitam tu..
- seluar warna : #C28FF2
- senyum biasa je
- tangan macam lambai.. sebelah je lambai.. =D
- itu saja.. Hehehe
- corak tu, gambarnye yg ni :




Read More...

Friday, 22 March 2013

Patut ke Kawan aku buat macam ni?

 

weyh, kawan A kata jangan buka twitter, nanti aku sakit hati.. mula2 memang aku taknak buka, tapi entah kenapa, aku nak buka juga!
aku buka akaun kawan B aku, aku tengok tweet dia.. memanglah sakit hati.. tak nak cakap dengan aku sampai mati? terasa weyh.. walaupun kau dah delete tweet tu..
lepastu aku msg lah dia.. tapi aku tak minta maaf lagi..
last2 kawan A call aku. time tu aku kat luar.. kat Mali's Corner.. banyak kut dia punye Char kuey teow!
kawan A aku ckp, kawan B suruh call die malam ni juga.. explain kenapa tak dpt pergi.. huhuhu, serioulsy aku ckp, aku agak ego dan tak pandai memujuk orang..
agak mengambil beberapa jam aku nak call die.. tarik nafas, hembus.. Fuhh.
Kawan A ckp, kalau tak explain kat kawan B malam ni juga, die nak malukan aku kut.. entahlah, aku tak dengar sangat sebb kedai tu bising..
Aku terkejut juga, dia nak malukan aku sebab tak beritahu die sendiri aku tak dapat pergi? kawan baik apa macam ni? Aku jenis susah nak ckp perkara benar kat orang lain.. SUSAH!
aku terfikir, kalau aku tak beritahu kau malam ni, aku teringin nak tengok kau malukan aku..
sanggup ke kau buat kat kwan kau yang dah lama kenal kau? sikap baik buruk kau aku dah kenal..
last2 aku minta maaf juga sbb nikan tahun terakhir.. oklah..
tapi, aku tak tahu kau nak maafkan aku atau tak.. bergantung kat kau lah..
This year, aku nak fokus kat SPM! aku dah kecewa dengan markah aku.. aku malas nak bergaduh walaupun aku bergaduh dengan sorang budak kelas aku ni...
Aku harap kau stop marah aku.
Read More...

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Read More...

Wednesday, 20 March 2013

Tips : Formula Menutup Aurat

 





Batasan Aurat :


  • Lelaki dgn lelaki                                  = Antara pusat hingga lutut
  • wanita dgn wanita                               = Antara pusat hingga lutut
  • Lelaki di hdpn wanita ajnabi                = Antara pusat hingga lutut
  • Lelaki di hdpn wanita mahram             =Antara pusat hingga lutut
  • Wanita di hdpn lelaki mahram             = Antara pusat hingga lutut
  • Wanita di hdpn lelaki ajnabi                 = Seluruh badan kecuali muka dan tapak tgn
  • Wanita di hdpn wanita bkn islam         = Seluruh badan kecuali muka dan tapak tgn
  • Wanita tua yg sudah tiada daya            = Seluruh badan kecuali muka dan tapak tgn
    tarikan di hdpn lelaki ajnabi        
  • Wanita di hdpn kanak2(yg tiada          = Antara pusat hingga lutut
    keinginan terhadap wanita)
  • Antara suami dan isteri                        = Tiada batasan aurat
credit to : Najah Razak

Read More...

Minggu depan? Yeay!!




 

gambar diambil dari sini
 
aha? nak tahu minggu depan ada apa?...
heheh, hari yang ramai orang tak sabar, terutamanya orang yg masih bawah umur.. Siapakah gerangan orang tu? .............

orang yang berumur 7-17 tahun!! yeay!
minggu dpn bersamaan 25/3/2013 adalah cuti sekolah! yahoo!!!!!!!!!!!!
siapa dah rancang nak pergi mana? tak kisahlah dalam atau luar negara.. Tapi lebih baik dlm negara.. lagi seronok! dapat juga memajukan sektor pelancongan negara..
aku pula tak rancang lagi.. Kawan ajak pergi Sunway Lagoon, tapi mahal sangat lah.. mana oden nak dapat duit sebanyak tu? kalau aku dah bekerja takpelah.. huhuhu.. duit untuk beli novel AinMaisarah pun tak kumpul lagi..

oklah, korang nak pergi mana waktu cuti ni? atau stay kat rumah je? bolehlah satu geng dengan aku..
Read More...

Tuesday, 19 March 2013

Chantek Dress Special Anniversary Giveaway

 



Syarat syarat penyertaan
Like facebook chantekdress (LINK FB CHANTEKDRESS)
Peserta hanya boleh menyertai salah satu sahaja, sama ada melalui Facebook, atau melalui blog. 

Hadiah - Hadiah
  Hadiah diberikan mengikut kategori.

Hadiah untuk kategori blog
Tempat pertama - Dress bernilai RM85, fashion belt, Key Chain, satu hadiah misteri
  Tempat kedua - Dress bernilai RM85 dan fashion belt
Tempat Ketiga - Dress bernilai RM60 dan fashion belt
Tempat keempat - Dress bernilai RM50
Tempat kelima - Fashion belt dan keychain

Hadiah untuk kategori facebook
Tempat pertama - Dress bernilai RM85 and fashion belt
  Tempat kedua - Dress bernilai RM60
Tempat Ketiga - Dress bernilai RM50
Tempat keempat - Fashion belt dan keychain
Tempat kelima - Fashion belt

Bagaimana pemenang dipilih??
1. Pemenang dipilih berdasarkan entry yang menarik dan cabutan bertuah, juga top referring URL! 
Ga tamat pada 1 April 2013
 
Inilah contoh pakaian yang memang cantik2 belaka yang dijual! : 
DSC_0278
Rana Chiffon Peplum 
DSC_0278  
Lulu Fishtail Peplum Blouse

DSC_0278
Luna Peplum Blouse
 
 
 
 
 
 
Cantikkan? Terpikat? Belilah dekat Chantekdress ;)
 
Saya memang teringin sangat sangat nak beli melalui online! Huhuhu.. malangnya saya masih lagi seorang pelajar sekolah menengah! Sekarang kan memang musin peplum, so memang banyaklah peplum yang cantik2 dijual di merata2 tempat.. Tapi, paling senang kita nak beli adalah melalui online.. Nak tahu salah satu web mana yang jual pakaian yang cun melecun macam peplum? Aha! jawapannya adalah....................
......................................
Chantekdres!!
nama pun ada perkataan Chantek, mestilah cantik!  sekarang ni pun saya tengok Chantekdress sedang SALE! S.A.L.E.. 
nampak baju yang saya copy dari Chantekdress? Terpikat kan? samalah dengan aku.. terpikat sangat! 
saya doakan supaya Chantekdress terus dikenali ramai dan perniagaannye maju.. Amin!!
 
 tahniah 
sempena 3 tahun usia Chantekdress, iaitu pada 15 March 2013 ini!! *clap*
 
Read More...

Monday, 18 March 2013

Giveaway by Glamoure Closet

 


 Pemenang Pertama akan mendapat 1 helai Maxi Dress
Pemenang Kedua akan mendapat  1 helai  Tudung
Pemenang Ketiga  akan mendapat 1 helai Tops atau Blouse.
Pemenang akan dipilih secara rambang  

done follow awak dan like page awak =D




Read More...

Saturday, 16 March 2013

Dah jumpa!

http://cputeri2u.com/26-71-thickbox/bedak-ronasutra.jpg

Tadi, lepas habis jogging kat Lake Garden, singgah Tesco kejap.. Inilah kali kedua aku singgah Tesco... Hahah, besar juga Tesco ni.. Jakon kut aku ni.. Oklah, masa merayau-rayau kat dlm tu, terjumpa satu kedai ni.. Sebenarnye dah lama cari satu produk ni.. Nama dia

.................................................. Bedak Ronasutra ...........................................
aku baca kat majalah dan tengok orang pakai bedak ni, nampak cun je muka tu.. lagipun bedak ni guna bahan semula jadi, memang sesuailah dengan kulit aku yg sememangye sensitif.. Urgh.. -.-
Lepastu terjumpa pula produk D Herbs..
kawan aku sarankan aku pakai.. sebab produk ni elok.. buktinya? Kawan akulah.. Kulit dia dulu ada kesan jerawat.. banyak juga.. lepastu dia kata, kulit dia elok sebab pakai D Herbs ni.. Alamak, jeles lah pulak. Huhuhu..

 -Gambar ambil kat blog orang lain-
Tapi, tak jadi beli pula.. Takpe, lain masa, aku ( guna duit mak aku sebenanya ) akan beli.. Hehehe


 - gambar ambil kat blog orang lain-
ok, dalam Tesco tu ada kedai ni.. masa tu pukul 10.45 pagi.. belilah minuman ni.. teringat kat COOL BLOG ..  air kat sini sedap.. aku beli perisa kegemaran lah, chocolate.. Tapi, masa tu awal pagi, bubble tak siap lagi T_T

p/s : tadi nampak motor Vespa warna ungu! OMG cantik! tapi aku takde lesen lagi dan tak pandai bawa motor.. ^_^
Read More...

Segmen Jom Pilih Hadiah

 

Tamat pada 30.03.2013
Senarai hadiah yang memang awesome! :

-DRESS (3 ORANG) 
-PEPLUM (2 ORANG) 
-LIP TINT (2 ORANG)
-TOPUP RM10 ( 7 ORANG) 
-TOPUP 5 ( 5 ORANG) 
-HANDPHONE CASES (10 ORANG)
-KEYCHAIN (10 ORANG) 
-BODY SCRUB D HERB ( 3 ORANG) 
-NOVEL (2 ORANG)
-BANNER IKLAN DI PINGJE.ORG (SORANG) 
-TUDUNG BAWAL (4 ORANG) 
-SHAWL (SORANG)


Saya nak pilih hadiah dress dan novel =D
hadiah yang lain pun saya tak kisah.. ^_^
Read More...

Doodle Pertama Aku!


















Takdelah lawa sangat pun Fisrt time kan buat, takdelah pakar sangat macam kak dyshasahhir ni.. jeleslah dengan hasil kreativiti akak tu.. T_T
Disebabkan tahun ni aku SPM, so aku takde masa nak tingkatkan lagi skil mencantikkan doodle atau ape2 jelah yg berkaitan dengan benda ni.. Sebenarnye aku benci SENI... aku tak pandai melukis.. Huhuhu.. aku jeles dengan orang yg pandai melukis ni.. Korang bertuah sebab tangan korang memang dilahirkan begitu..



Korang boleh tak tolong? Tolong klik ni.. Tengah berusaha nak kumpul duit beli novel kat Pesta Buku nanti.
Satu
Dua


Sayang korang .. Bye..
Read More...

Friday, 15 March 2013

Tak sabar nak pergi Pesta Buku Antarabangsa!

AinMaisarah Novelis - Kuala Lumpur, Malaysia     
                                                                  

Siapakah wanita di atas ni?? Teka sendiri.. Heheh
Ok, ok.. walupu  Pesta Buku ni start lambat lagi, iaitu 26 April 2013, tapi aku tak kisah! aku nak juga pergi.. tapi duit pun aku tak kumpul lagi.. Dalam minda, dah set nak beli novel apa.. Memang melebihi RM 200.. OMG, mana nak dpt duit? nak kumpul pun malas..hehehe, harapkn duit dari koperasi sekolah jelah.. -.-
itupun cikgu tak bagi2 lagi.. Sedihnye

Sekolah aku takde pun buat lawatan ke Pesta Buku Antarabangsa ni..Tahun lepas memang ada, tapi rasanya budak PSS je kut.. Tak adil T_T


 Harap2 aku dpt kumpul duit secepat yg mungkin.. Kawan aku pula ajak aku pergi Sunway Lagoon cuti ni -.- Haih, mana lah nk dpt duit? LOL 
Read More...