HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Thursday, 28 February 2013

Header Baru

Assalamualaikum!!


Hehehehe, hari ni happy je.. sebab header yg ditempah ( sebenarnye percuma ) dah siap! Yeay! Aku tempah kat Super Muslimah , cantik je dia buat..  Suka suka.. =D
Thanks..

p/s : umur awak berape eh?? ^_^
Read More...

Wednesday, 27 February 2013

Langkah Penjagaan Diri

 

Kulit Kepala :
 Rambut yang sihat bemula daripada penjagaan kulit kepala. Lakukan rutin memicit kepala sekurang-kurangnya dua-lima minit setiap hari. Ini mampu melancarkan aliran darah ke kepala.

Telapak tangan :
Kebersihan sekitar kawasan tapak tangan perlu diambil berat sebab ianya berpotensi menyebarkan kuman di seluruh tubuh! Terutamanya ketika korang makan~ Tisu basah atau gel antibakteria boleh digunakan. =D

Lengan dan Ketiak :
yang ni mesti ramai yang mengalaminye kan? Ok, korang perlulah gunakan sabun yang mengandungi kandungan pH yang seimbang dan scrub utk membersihkn kotorn tu.. Jangan gosok terlalu kasar pula atau lama kerana kulit korang akn menjadi kering. Then, jgn lupa sapu losen..  ^_^

Wajah :
Bersihkan wajah dua kali sehari bg mengelakkan bakteria membiak di wajah korang. Selain tu, jangan picit jerawat tu dengan jari kerana ianya hanya akn memburukkan lagi kulit korang!

Siku dan Lutut :
Gunakan jus lemon sebagai scrub semula jadi utk memastikn bahagian tersebut menjadi lebih halus. Selepas tu, bersihkn jus lemon tersebut menggunakan tuala yg telah direndam dgn air panas.. Kalau nak sapu losen selepas tu pun boleh..

Tapak kaki :
Jangan lupa singkirkan sel kulit mati yg kasar dan hitam pd bahagian bwh tapak kaki setiap kali korang mandi.. Gosok bahagian tu dengan berus atau gunakan gel scrub kaki utk membuang sel kulit mati. Lepas tu, korang sapulah losyen..

P/S : Losyen memang memberikn banyak manfaat kpd kita kan?

Maklumat ini diambil dari Utusan Malaysia..


Read More...

Saturday, 23 February 2013

1st Giveaway by Zura Online Shopping.

 

Klik banner kalau nak join

 Habuannya :
Rakan blogger yang di tag :
Read More...

Friday, 22 February 2013

Saya nak header doodle part 1







Klik banner kalau nak join ^_^


Hadiah:
  • header seperti banner diatas
Read More...

Pandu Puteri/ Renjer Puteri Menang!!

 foto anak kucing lucu

Alhamdulillah, akhirnye kitorang menang juga.. Aku baru masuk tahun ni kawad, but, usaha kitorang semua brhasil kan? Datang latihan kwd waktu cuti raya cina, keluar kelas lepas rehat.. ^_^

Kitorang lawan Pengakap, Puteri Islam, PBSM.. Sebelum mula kawad, memang berdebar-debar sangat!! Kawan aku suruh kawan dia rakam, pastu, kitorang tengok, WOW, smart juga.. ehehehe, memang bersyukur sangat! Nikan tahun terakhir aku, so menang kawad ni boleh jd kenangan manis aku.. Awesome sangat! aku yg tak pandai angkat kaki 90 darjah, tetibe ok je.. :) Kitorang fikir, nak nombor satu, nombor satu, nombor satu!! =D
Read More...

2013 Giveaway By Aliya Tralala & Saadah Toha


 

Klik banner kalau nak join
 
 Rakan blogger yang di tag :
Sini // Sini // Sini // Sini // Sini


Read More...

Tuesday, 19 February 2013

Segmen : Ucapan Selamat Hari Lahir buat 'Si Gule

 

Nak join? Klik banner =D

Hadiah yang bakal dimenangi:

-
100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges.

- 1 Waterproof Lomo Camera (Seorang pemenang)
- 2 helai Tudung Bawal (2 pemenang)
- Dessert Fork & Spoon set (10 set) (10 pemenang)
- 1 botol Eskinol Facial Cleansor (Seorang pemenang)
- 1 botol Air Madu Kira HAQ (Seorang pemenang)
- 10 Keychain/Souvenir (10 pemenang)
- 3 buah Novel (3 pemenang)
- 1 Celak Arab (Seorang pemenang)
Read More...

1st Short Giveaway by Nana

 

Klik banner kalau nak join ^_^
  
Senarai Hadiah & Pembahagian Hadiah :

Top Referral [ seorang ] :

  •  Losyen Hello Kitty & Maskara Hello Kitty
  • 1x Tony Moly
  • 1x Baju peplum
  • 1x Tudung Bawal 
  • 1x Bawal Pelangi
Random
  • 1x Baju Peplum
  • 1x Shawl Halfmoon
  • 1x Topup RM5 
  • 1x Tudung Bawal  
  • 1x Shawl  
  • 1x Bawal Pelangi
Tarikh Tamat:  
Berlangsung selama  8 hari  kalau penyertaan memuasakan. / 14 hari
 



Read More...

Monday, 18 February 2013

Maklumat yang berguna untuk kita semua

Ok, masa bw dekat grooup blogger, ternampak lah satu blog ni, blog akak ni masuk majalah Remaja, tahniah! ^_^
Then, aku tekan 'DAKWAH', memang berguna maklumat yang dia kongsikan.. Saya suka baca entry tentang aurat wanita.. Memang betul pun tentang benda ni.. Bukalah blog akak ni : http://aienhaslinda95.blogspot.com/
Read More...

Sunday, 17 February 2013

Blog hilang?

Nak menangis aku tadi! Tiba2 je blog aku mcm didelete a.k.a hilang!! Kenapa masalah ini berlaku? Huuhuhu, nasib baik ada cara nak dptkan balik blog aku ni.. T_T
Read More...

Novel Cinta Sedingin Mint Best!!

 

Aku beli novel ni semalam, tengok tajuk, sinopsis, gambar, macam best je.. Mula2 tengok juga novel lain, pelakon Cinta & Mr.G karya Anabella.. Bajet takde, novel yang ni pun mak aku yang tiba2 kasi aku beli.. Hehehehe.. Ok, back to the topic, cerita ni mengisakan tentang :
 Sinopsis

Heheheh, baca jgn tak baca! Moziila buat hal, mozilla tak kasi nak copy sinopsis novel ni.. T_T
Aku suka watak dalam cerita ni! Halifie yang ada banyak scandal dengan ramai wanita, Cartaz yang digelar sombong oleh Halifie.. Sweet sangat!! Belilah novel ni WAHAI PEMINAT TEGAR NOVEL CINTA.. Hehehe, ini bukannya memaksa, tapi menyuruh saja.. Gurau jelah.. =D


Read More...

Kerja Sekolah Tak Siap!

Selamat hari ahad.. -,-

 

Klik sini--> Terima kasih
 Aku suka kucing, so, jangan buli kucing comel ni faham??[comel mcm aku blog aku tak?] hehehehe
Berbalik pd topik, huhuhuhuh, walaupun cuti seminggu, aku tak dpt nak siapkan kerja sekolah aku, terutamanye kimia!! Report cikgu suruh hantar hari jumaat sebelum cuti, tapi aku tak hantar.. aku rasa rmi lagi yang tak hantar! Tapi aku pengawas, huhuhuh.. buat malu pengawas je tak siap kerja.. Kan dah cikgu ambil nama siapa tak hantar report!! Lepastu cikgu suruh siapkan bab satu buku peka! OMG, pengsan sekejap.. Lepastu nanti ada perlwanan kawad, aku Renjer Puteri~ cuak kut.. Wish me luck, darling!

P/S : Nama kucing ni Shironeko yg bermaksud kucing putih
Read More...

Friday, 15 February 2013

HIJABSTER GIVEAWAY BY SHIDAIZY BOUTIQUE


Rakan blogger yang di tag :
Sini // Sini // Sini

Giveaway ini akan ditutup pada 9/3/2013
Read More...

Wednesday, 13 February 2013

Segmen Doodle Princess by Aisyahazirah

Nak join? Klik banner..
 
Syarat2 :
 
 
  

Nama : Madihah
No. doodle : 7
Tarikh lahir : 12.09.1996
Asal : Kuala Lumpur
 Tag :
Read More...

Handpainted GA

 

Nak join? Klik banner

Syarat-syarat :

1. Follow this blog.
2. Follow my twitter account. click here
3. Buat 1 entry about this GA. Letak banner di atas dan link kan terus ke blog ini.
4. Tolong tag at least sorang.
5. Tolong comment pada entry saya  HANDPAINTED (optional)
6. Ready to win? ok sila lah comment kat bawah ni berserta link entry.
7. Make sure rules dipatuhi. Akan di check!
Rakan blogger yang di tag :
Read More...

Tuesday, 12 February 2013

Edit Blog

Cute Gifs - puss-in-boots Photo

Yeay! Banyak juga yang aku edit.. Letih, but hasil tu memuaskanlah juga.. Muahahaha!! Tapi ada satu benda yang aku tak berjaya, aku tak reti nak masukkan icon comel2 kat dalam post! Global setting? Kat mana tu? macam mana korang boleh masukkan icon comel2 tu kat dlm post korang? ajarlah T_T dan juga macam mana nak pisahkan header for template designer

Read More...

Monday, 11 February 2013

Request: Saya Nak Doodle Alif Ismail V2.0



nak join? kilk banner :)

Saya nak doodle dari Alif sebab doodle yang dia buat memang cun! Matanya, baju, rambut, memang awesome! Jeles aku.. huhuhu..
 


Saya pusing2 kat blog alif, and ternampak doodle yang dia buat. Salah satu contohnya, kat atas nilah..Cun kan????? Saya nak juga.. ;) Alangkah indah kalau aku boleh buat doolde macam ni! Alangkah indahnya lagi kalau aku dapat doodle dari Alif.. Hehehe..

Warna mata yang saya nak adalah warna ungu..
Read More...

Sunday, 10 February 2013

Segmen Review Blog by Eiyka-R

 

Nak join? klik banner =D

SYARAT-SYARAT

1) Follow blog ni. *wajib, jangan tipu-tipu ya!*
2) Like fanpage blog aku. LIKE SINI.
3) Buat satu entri tentang segmen ni.
4) Tepekkan ketat-ketat banner diatas dalam entri tu dan linkkan ke entri aku ni.
5) Tinggalkan link entri korang ke ruang komen entri ini.
Read More...

Contest Blog Comel



Nak join? Klik banner ;)


Hadiah
1) Tempat pertama: Bedak arab+ Celak arab
2)Tempat kedua : Satu Set Krim kologen *rm55*
3) Tempat Ketiga: Bedak Arab
4) Tempat Keempat: Bedak Arab
5)Tempat Kelima: Celak Arab
6) Tempat Keenam: Celak Arab
7) Saguhati: Review 3 blog
 
Syarat-syarat
1) Follow blog dan like pages
2)Buat satu entry ringkas dan tampal banner kat atas dan backlink kan kat entry ni*letak link entry kat komen bawah ni*
3) Like SINI
4) Like SINI
5) Tamat pada 10/3/2013
6) Pemenang dipilih berdasarkan blog comel+kemas+cepat loading
  
Read More...

Saturday, 9 February 2013

Segmen Free Header + Review Blog Season 2 by NFH.



Nak join? Klik banner lelaki hensem ni ;)

Tarik tutup segmen : 11 Februari 2013 (Isnin) pada jam 5 petang

Hadiah 

Untuk entry yang menarik (1 orang)
1x keychain (leeza) , 1x bloglist + 2x header (huda), 1x review blog (Aisyhah)



Untuk blog kemas dan simple
1x keychain (leeza), 1x review blog + 2x header (huda) + 1 bloglist (huda)

Balqis : Review blog (akan di updated untuk berapa orang pemenang nanti)
 
Eiyka : Review Blog (5 orang pemenang)
  
Eika : Header ( 3 orang pemenang)

Ninaa : Review Blog (3 orang pemenang)
  
Nabila : Review Blog ( 3 orang pemenang)
  
Anis : Review Blog (akan di updated untuk berapa orang pemenang nanti) 

Ina : Review Blog ( 3 orang pemenang)
  
Leeza : Review Blog ( 2 orang pemenang)
  
Weenn : Review Blog ( 5 orang pemenang)

Aisyhah : Bloglist ( 3 orang pemenang)




Menarikkan hadiah tu? Apa tunggu lagi? Mai lah join segmen ni.. ;)
 
Read More...

Thursday, 7 February 2013

Random Giveaway by LS

 

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
  • Mestilah warganegara Malaysia sahaja. 
  • Jantina : Lelaki / Perempuan. Pondan? Tak layak XD
  • WAJIB ada blog.
CARA-CARA MENYERTAI GIVEAWAY
  • WAJIB follow blog nie. *utk tahu segala perkembangan GiveAway
  •  *Info terkini akan di updated di sini.
  • Buat satu Entry bertajuk Random Giveaway by LS
  • TAG sekurang-kurangnya 2 Blogger dan pastikan mereka tahu.
  • Letak banner, dan hantarkan link entry anda dibawah. SIAP! :)
  • Giveaway akan terbatal jika kurang 50 penyertaan.
 Hadiah comel untuk 3 orang pemenang yang bertuah :



dan Review Blog untuk 3xpemenang by Nabila Biela. Follow Blog - WAJIB

Rakan blogger yang di tag :
 http://whaddup-kreease.blogspot.com/
 = ohitskay.blogspot.com
Read More...

Wednesday, 6 February 2013

Tips : Cara untuk Konsisten

Belajar juga merupakan satu jihad. Allah juga memerintahkan umatnya supaya menuntut ilmu. Selain tu, sebelum korang nak berjaya, korang mesti menunaikan solat 5 waktu.. Tak percaya? Buktinya AZAN..
HAYYA ALASSOLAH (2 kali) --> Marilah menunaikan solat
HAYYA ALAL FALAKH (2 kali) --> Marilah menuju kejayaan

 1. Solat 5 waktu
 2. Kalau korang berjaya dalam sesuatu perkara, (exam) korang boleh bagi ganjaran kat diri sendiri. kalau korang gagal, korang dendalah diri sendiri. Hehehehe
 3. Korang tampal nota2 yang perlu korang ingat kat mana2.. ( dlm bilik, dapur ) Paling senang, tempat yang korang selalu tengok..
 4. Pilih kawan yg baik.. Kawan yang baik dapat mempengaruhi kita untk menjadi seorang insan yang BAIK!
 5. Bayangkan kalau diri kita berjaya, mesti keluarga, rakan2, cikgu2 happy. Korang pun happy.. =D
 6.  IDOLA. Semua orang mesti ada idola kan? Contohnya, idola aku RASULULLAH S.A.W. Rasulullah adalah insan yang paling aku kagumi dalam semua aspek. :)

Itu sahaja.. Harap2 ini dapat membantu korang dalam sesuatu perkara.. 
Read More...

Segmen Saya Nak Doodle Donut By Nisha

 

Syarat:-
  • Follow blog Nisha, Add Saya , Follow twitter *kpd yg xde tak pe :) *
  • Buat satu entry pasal Segmen ni
  • Da siap buat entry, postkan LINK ENTRY korang di kotak komen di bawah. Tempat lain tak akan di layan!


Read More...

Tuesday, 5 February 2013

Butang follow dan dashboard ada masalah?

Assalamualaikum~~
Korang, butang follow dan dashboard saya, korang boleh tekan ke? Kalau ada masalah, beritahulah.. Jasa korang amat dihargai =D
Read More...

Saturday, 2 February 2013

Segmen : Jadikan Follower Overload



Nak join? klik banner ya
Read More...

Giveaway by Secret of Shaila

 

Favourite blogger saya :

Cik Nurfarah
Blog Cik Nurfarah
Read More...

FABULOOUS GIVEAWAY




Nak join? Klik banner :)
Senarai hadiah yang awesome for girls!!



TONY MOLY PETITE BUNNY GLOSS BAR
random colour
THE FACE SHOP BIG FRESHIAN MASCARA


ETUDE HOUSE STYLING EYELINER

Read More...

Segmen Free Header + Review Blog by NFH




Hadiah :-

2x Header untuk pemenang yang bertuah

2x Review Blog untuk pemenang yang bertuah

1x Bloglist untuk pemenang yang bertuah
Read More...

Friday, 1 February 2013

Pisahkan header


Aku tak jumpa lagi cara2 macam mana nak pisahkn header dari blog content for template designer.. Kebanyakannye utk simple template.. macam mana korang boleh pisahkan header? Ada tak tuto for template designer? T_T
Kongsilah dengan aku. Nanti korang dapat ganjaran kebaikan bila tolong orang. Hehehehe..

Read More...

Hari yang Meletihkan

Start masuk f5, aku dah tak boleh main2 macam f4.. Why? Tahun ni SPM, dengan tuisyennye, kawad kaki, bertugas.. Erghh! letih kut.. Tahun ni baru belaja2 cara2 nak kawad kaki.. Hahaha, aku tak pandai cara nak jalan.. Susah, but aku akan jadikan ianya senang.. Tahun ni RENJER PUTERI MUST WIN! Mesti kalahkan kadet polis, krs dan lain2. Doakan kitorang berjaya! AMIN..
Esok pula kena bersihkan koperasi (aku ajk koop).. start pukul 8.30 a.m.. Lepastu pukul 9 pagi kena cat kelas.. Tak sabar nak cat kelas, maklumlah, sebelum ni mana pernah buat kerja2 macam ni! Seronoknya! Tahun nikan, memang tahun cat kelas.. Mula budak f5 kelas sains yg nak buat, lepastu macam wabak ni merebak. budak f4 pun buat juga.. Wow, tahun ni memang awesome!
Tadi, ada ceramah tentang idola aku, Rasulullah S.A.W. Banyak maklumat yang aku dapat dari majlis ilmu ni. Lepas tu, ada kumpulan nama Mahibbin kut, tak ingatlah, pelajar UIAM, semuanya lelaki. Hehehehe, gatal sekejap.. Muahahaha.. Kawan aku minta signed salah seorang dari kumpulan tu.. Dia cakap lelaki tu ada lengsung pipit dan hensem. Bagi aku biasa je.. Hahaha, sorry kawan.. =D

P/S : Lepas habis SPM nanti aku nak buat GA.. InsyaAllah =D
Read More...

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013

Read More...